Othellolagkage med tulipaner og stedmoderblomster

Lækker opskrift på klassisk othellolagkage, dog med et utraditionelt tvist bestående af tulipaner og stedmoderblomster i fondant

Tuli1

Othellolagkage med dens kombination af  vaniljecreme og tyk chokoladeovertræk smelter i munden og smager bare så englene synger! Mums! Det er en af mine yndlingslagkager.

Min far elsker også othellolagkage og i anledning af hans fødselsdag havde han “bestilt” en fra mig. Så her får du en rigtig god opskrift på othellolagkage med marcipankant og da min far har fødselsdag om foråret er den pyntet med forårsblomster – tulipaner og stedmoderblomster, som jeg har lavet i fondant.

Tuli2

Og stedmoderblomsten:

Tuli3

Du kan se en vejledning i, hvordan du laver stedmoderblomster her. På et senere tidspunkt vil jeg også lave en vejledning til tulipaner.

Othellolagkage – sådan gør du:

Du kan bage bundene et par uger i forvejen og lægge dem i fryseren, så sparer du lidt tid til sidst. Tag bundene ud af fryseren igen ca. 1 døgn før du skal bruge dem.

Jeg bruge denne opskrift på lyse bunde, den har jeg brugt flere gange og den er rigtig god. Se også denne vejledning, der forklarer, hvordan du skærer sandkage i lagkagebunde.

Vaniljecremen tilbereder jeg dagen før. Start med at lægge husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.

Mousse3
Flæk vanillestangen og skrab kornene ud med en lille kniv.

Pisk æggeblommer, sukker, maizena og mælk sammen i en gryde. kom derefter korn og vaniljestang op i æggemassen. Bring cremen i kog mens du pisker konstant. Når cremen koger skal du tage gryden væk fra kogepladen.

Klem vandet ud af husblassen og kom lidt af den varme creme op i en kasserolle sammen med husblassen, varm kasserollen op og rør konstant til husblassen er smeltet (det går hurtigt). Kom blandingen tilbage i resten af cremen og rør sammen.

Køl cremen ned og tag vaniljestangen op når cremen er blevet halvstiv. Pisk flødeskummet let og vend den i cremen.

Mousse2

Jeg ved godt man kan komme makroner mellem bundene sammen med cremen, men jeg nøjes med vaniljecremen for det kan jeg bedst lide. Så jeg lægger lagkagen sammen udelukkende med vaniljecreme.

Når du har lagt lagkagen sammen, smelter du chokoladen over et vandbad og smører den ud på den øverste kagebund med en kageskraber.

Til sidst opmåler du kagens højde og omkreds med et målebånd og udruller marcipanen mellem 2 stykker bagepapir så det passer i højde og længde (jeg satte 2 stykker marcipan sammen). Jeg blandede også ca. 25-30 gram fondant sammen med marcipanen, så blev den nemmere at arbejde med.

Kagen skal trække nogle timer i køleskabet eller til næste dag, så bliver den bedst.

Othellolagkage
Author: Inspireret af Alletiders Opskrifter
Klassisk Othellolagkage.
Ingredients
  • 3 hjemmebagte lagkagebunde – se link i indlæg.
  • 3-4 husblasblade
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk maizena majsstivelse
  • 2,5 dl sødmælk
  • ½ vaniljestang
  • 2 dl piskefløde
  • 100 gram makroner (hvis du vil have makroner i)
  • 100 gram mørk chokolade
  • 125 gram marcipan (udskift evt.25-30 gram marcipan med fondant, så er den lettere at arbejde med)
Instructions
  1. Bag en lys sandkage og skær den i lagkagebunde.
  2. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.
  3. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en lille kniv.
  4. Pisk æggeblommer, sukker, maizena og mælk sammen i en gryde.
  5. Kom vaniljekorn og vaniljestang op i æggemassen.
  6. Bring cremen i kog mens du pisker konstant. Når cremen koger skal du tage gryden væk fra kogepladen.
  7. Klem vandet ud af husblassen og kom lidt af den varme creme op i en kasserolle sammen med husblassen
  8. Varm kasserollen op og rør konstant til husblassen er smeltet (det går hurtigt).
  9. Kom blandingen tilbage i resten af cremen og rør det sammen.
  10. Køl cremen ned og tag vaniljestangen op når cremen er blevet halvstiv.
  11. Pisk flødeskummet let og vend den i cremen.
  12. Læg lagkagen sammen, kom evt. makroner mellem bundene sammen med vaniljecremen.
  13. Smelt chokoladen over et vandbad og smør den ud på den øverste kagebund med en kageskraber.
  14. Opmål kagens højde og omkreds med et målebånd
  15. Udrul marcipanen mellem 2 stykker bagepapir så det passer i højde og længde (jeg satte 2 stykker marcipan sammen).
  16. Bland evt. 25 gram fondant sammen med marcipanen, så er den nemmere at arbejde med. Hvis marcipanen klistrer kan du duste bord/bagepapir med maizena mel.
  17. Kagen skal trække nogle timer i køleskabet eller til næste dag