Cupcakes med sommerfugle

I dag vil jeg vise dig nogle søde vanilje cupcakes med fondant sommerfugle på – perfekte til en fødselsdag, babyshower eller en veninde komsammen.

1-IMG_9503

Opskrift på cupcakes

Opskriften på cupcakes er virkelig nem at gå til og du kan tilsætte hindbær, skovbær eller chokoladestykker til dejen, hvis du ikke vil have rene vanilje cupcakes (se opskriften nederst i indlægget). Frostingen er en vanilje frosting, som du kan se opskriften på her.

Disse cupcakes kan opbevares ved stuetemperatur i 1 dag eller i køleskab i 3 dage. Husk at pakke dem ind i stanniol eller husholdningsfilm. Opskriften rækker til 12 cupcake forme, som skal være ¾ del fyldt.

1-IMG_9498

Sådan pynter du dine cupcakes med frosting

Når du vil pynte dine cupcakes med den perfekte frosting eller topping, er det vigtigt, at du anvender den korrekte tyl og min favorittyl er  helt klart Wilton nr. 1M, som jeg anvender mest til cupcake frosting. Den laver nemt en flot, tyk hvirvel, der ser meget ensartet ud. Jeg har et sæt med forskellige tyller fra firmaet Wilton, hvor 1M og en hel masse andre fantastiske tyller er inkluderet. En anden mulighed for at udsmykke dine cupcakes er at bruge Wilton nr. 2A, (som også er med i min samling af tyller), den er perfekt, hvis du vil have en top af frosting ovenpå dine cupcakes, men uden en hvirvel. Der findes også mange søde muffins papirforme, der kan give dine cupcakes et ekstra pift, når du serverer dem. Du kan evt. have glæde af at kikke på denne youtube video hvis du vil lære mere om cupcake frosting.

SE OGSÅ: De vigtigste redskaber til at lave cupcakes og muffins

Sådan laver du sommerfuglene

De små sommerfugle ser rigtig søde ud som dekoration på cup cakes. Sommerfuglene er lavet i fondant, som er tilsat tylosepulver. Fondanten er rullet tyndt ud på et skærebræt og så er sommerfuglene lavet med en udstikker. Til sidst har jeg limet sukkerperler på med spiselig lim. Du kan læse mere om, hvordan du laver sommerfugle i denne vejledning.

sommerfugl8

Rigtig god fornøjelse 🙂 Spørg endelig, hvis der er noget som du er i tvivl om.

Opskrift på vanilje cupcakes med sommerfugle

Cupcakes med sommerfugle
Opskrift på klassiske vanilje cupcakes
Ingredients
 • 200g mel
 • 1/2 tsk. bagepulver
 • 1/4 tsk natron
 • 1/2 tsk salt
 • 200 gram sukker
 • 115 gram smeltet smør
 • 3 æggehvider
 • 75 gram creme fraiche
 • 180 ml mælk
 • 1 vaniljestang
 • 1 tsk vaniljeekstrakt
Instructions
 1. Forvarm ovnen til 175 grader (almindelig over / undervarme)
 2. Kom muffins papirforme i en muffinsform.
 3. Bland mel, bagepulver, natron og salt sammen i en stor skål.
 4. Smelt smørret i en kasserolle og tilsæt sukker, pisk det sammen.
 5. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud
 6. Tilsæt æggehvider, creme fraiche, mælk, vaniljekorn og vanilje essens til smør/sukkerblandingen og pisk det grundigt sammen.
 7. Rør stille og roligt alle de våde ingredienser sammen med de tørre ingredienser indtil dejen er jævn.
 8. Fordel dejen i 12 muffinsforme.
 9. Bages i ca. 20 minutter eller indtil der ikke kommer dej med op, hvis du stikker en kødnål eller tandstik ned i dem.
 10. Lad dem køle af inden du pynter dem.
 11. Du kan opbevare cupcakes i en lufttæt beholder ved stuetemperatur i op til 3 dage og i køleskabet i op til en uge. (De skal i køleskab, hvis du har kommet frosting på)