Dejlig opskrift på en skøn mangomousse

Her får du en opskrift på en dejlig mango mousse. Du kan bruge den som fyld i en fødselsdagslagkage eller i en festkage med fondant.
Mangomousse

Moussen smager dejlig frisk og jeg har med held anvendt den i kombination med en chokolademousse, så jeg kom mangomousse på den ene bund i en lagkage og chokolademousse på den anden bund, det smagte dejligt 🙂

Se opskriften nederst i indlægget.

STIV MOUSSE = SUCCES

Husk at det er meget vigtigt, at moussen bliver stiv nok, det kan nemlig udvikle sig til en ren katastrofe, hvis moussen ikke er stiv og begynder at skvatte sammen fordi det betyder, at den langsomt siver ud mellem bundene og får overtrækket til at bule ligesom en delle, der langsomt vokser. Ikke noget kønt syn!

Det er derfor meget vigtigt, at du kommer den rette mængde husblas i din mangomousse og lader den hærde op inden du serverer kagen. Alternativt kan man købe professionelle fromagepulvere, de er meget simple at anvende, de skal bare blandes med de øvrige ingredienser og så sikrer fromagepulveret, at moussen bliver tilstrækkelig stiv. Jeg bruger af og til neutral fromage i min mousse til fondantkager og jeg tilsætter så selv smag i form af bær, appelsinsaft, chokolade osv.

MANGOMOUSSE – SÅDAN GØR DU:

Pisk fløden til flødeskum (piske let, den må ikke være på grænsen til smør! Så skiller det). Kom flødeskummet i køleskabet.

Skræl mangoen, skær kødet fra stenen og skær mangoen i mindre stykker.Mangomousse

Mangostykkerne koges i ca. 5 minutter, tilsæt 1 tsk. vaniljesukker.

Mangomousse

Blend det varme mango med flormelis og juice.

Mangomousse

Husblassen sættes i et glas eller en kande med koldt vand i ca. 10 minutter.

Kram husblassen fri for vand og smelt den i en kasserolle med lidt af det vand der hænger ved.

Rør ca. 2 dl af den bledende mangoblanding godt sammen med den smeltede husblas. Rør det sammen med den resterende mangoblanding. Tilsæt yoghurt og vend forsigtigt flødeskummet i mangoblandingen.

Mangomousse

Stil skålen med mousse i køleskabet i nogle timer eller gerne til dagen efter inden du fordeler den ud på lagkagebundene (jeg plejer at vente mindst 6-8 timer inden jeg anvender den).

Dejlig opskrift på en skøn mangomousse
Author: Karen
Ingredients
  • 5 blade husblas
  • 500 g mango (ca. 1,5 stk.)
  • ½ dl juice (f.eks. mangojuice, tropisk juice eller appelsinjuice)
  • 1 spsk flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 5 dl piskefløde
  • 2 dl yoghurt natural
Instructions
  1. Pisk fløden til flødeskum (piske let, den må ikke være på grænsen til smør!). Stil den i køleskabet, mens du fortsætter.
  2. Husblassen lægges i blød i en skål eller en kande med koldt vand i ca. 10 minutter.
  3. Skræl mangoen og halvér den. Fjern stenen i midten og skær mangoen i mindre stykker.
  4. Kog mangostykkerne i 5 min. og tilsæt 1 tsk vaniljesukker
  5. Blend frugten så det bliver til en fin masse.
  6. Tilsæt flormelis og juice og rør det sammen
  7. Kom 3 spsk. af mangoblandingen op i en gryde/kasserolle.
  8. Kram husblassen fri for vand og rør det sammen med mangoen imens du varmer gryden op
  9. Når husblassen er smeltet blandes det sammen med resten af mangoen.
  10. Vend yoghurten ned i blandingen
  11. Til sidst vendes piskefløden i.
  12. Rør blandingen grundigt sammen
  13. Stil skålen med mousse i køleskabet i nogle timer, så det får tid til at stivne inden du anvender det (jeg plejer at vente en 6-8 timer inden jeg bruger det som fyld i en kage)
  14. Hvis du ikke skal anvende moussen med det samme kan den kommes i en frysepose og fryses ned i en kort periode.

SE OGSÅ:

Kagedekoration for begyndere: Step 2: Sådan laver du hindbærmousse (fyld)

Kageudstyr: Hvad har du brug for?