Min bedste opskrift på jordbær frosting

Denne jordbær frosting (smørcreme) er virkelig lækker ovenpå en chokolade cupcake eller en jordbær / vanilje cupcake.

jorb1

Du kan bruge denne frosting til flere forskellige typer cupcakes, f.eks. vanilje cupcakes med jordbær i, chokolade cupcakes, cupcakes med citron eller limesmag – der er masser af lækre muligheder.

Til denne frosting anbefaler jeg, at du anvender frysetørrede jordbær. Der er rigtig meget væde i friske jordbær, så for at det ikke skal give dig problemer med frostingen, er det helt klart bedst at bruge frysetørrede bær fremfor friske, så du får en cremet og perfekt frosting til dine cupcakes. I opskriften finthakker jeg bærrene til jordbærpulver i en foodprocessor (du kan også bruge en blender), hvorefter jeg tilsætter dem til min frosting, så den får en flot lyserød farve.

jor

Opskrift på jordbær frosting
 
Lækker jordbær frosting (smørcreme). Perfekt til chokolade eller jordbær cupcakes.
Forfatter:
Ingredienser
  • 10-12 gram frysetørrede jordbær
  • 10-12 gram frysetørrede jordbær
  • 235g usaltet smør, blødgjort til stuetemperatur
  • 235g usaltet smør, blødgjort til stuetemperatur
  • 480g flormelis
  • 480g flormelis
  • 3 spsk piskefløde
  • 3 spsk piskefløde
  • 1 tsk vaniljeekstrakt
  • 1 tsk vaniljeekstrakt
  • ¼ tsk salt
  • ¼ tsk salt
  • Friske jordbærskiver til at pynte dine cupcakes med (hvis du ønsker det)
Beskrivelse
  1. Hak de frysetørrede jordbær ved hjælp af en foodprocessor eller en blender. Jordbærrene skal være meget finthakkede - nærmest pulveriserede.
  2. Pisk blødgjort smør i cirka 3-4 minutter, indtil det er cremet i konsistensen
  3. Tilsæt de pulveriserede jordbær, flormelis, fløde, vaniljeekstrakt og salt, mens din røremaskine / håndmikser kører.
  4. Pisk derefter ved høj hastighed i 3 minutter.
  5. Tilsæt 30 g flormelis mere, hvis frostingen er for tynd eller 1 spsk fløde, hvis frostingen er for tyk.