Pina Colada Cupcakes

Jeg plejer altid at drikke Pina Colada til nytårsaften, men i år vil jeg spise det i stedet – i form af denne lækre cupcake, fyldt med ananas, kokos og et twist af rom.

Mange tænker på sommer, sol og ture til stranden, når jeg siger: “Pina Colada”, men jeg kommer altid til at tænke på nytårsaften, da jeg hvert år til nytår skal have mig en Pina Colada. Jeg elsker det, men får den aldrig til hverdag, så det er i stedet min nytårsfornøjelse.

Nå, men i år bliver min nytårs Pina Colada afløst af lækre pina colada cupcakes, som skal på bordet nytårsaften.

Til denne cupcake skal du bruge 100 % ananas juice (ikke multifrugtjuice), ananas juice kan i reglen fås i de fleste supermarkeder ved nytår til drinks, men resten af året kan det være mere bøvlet at skaffe, men jeg ville forsøge i store velassorterede supermarkeder som Irma eller Bilka.

Du skal også bruge kokosmælk. Her købte jeg en dåse med kokosmælk og blandede væsken med kokosmassen, så du får en cremet blanding.

Til at dekorere disse cupcakes, skal du bruge en lækker pina colada frosting, du kan se opskriften her.

cre

Sådan pynter du dine cupcakes med frosting

Når du vil pynte dine cupcakes med den perfekte frosting eller topping, er det vigtigt, at du anvender den korrekte tyl og min favorittyl er  helt klart Wilton nr. 1M, som jeg anvender mest til cupcake frosting. Den laver nemt en flot, tyk hvirvel, der ser meget ensartet ud. Jeg har et sæt med forskellige tyller fra firmaet Wilton, hvor 1M og en hel masse andre fantastiske tyller er inkluderet. En anden mulighed for at udsmykke dine cupcakes er at bruge Wilton nr. 2A, (som også er med i min samling af tyller), den er perfekt, hvis du vil have en top af frosting ovenpå dine cupcakes, men uden en hvirvel. Der findes også mange søde muffins papirforme, der kan give dine cupcakes et ekstra pift, når du serverer dem. Du kan evt. have glæde af at kikke på denne youtube video hvis du vil lære mere om cupcake frosting.

SE OGSÅ: De vigtigste redskaber til at lave cupcakes og muffins

Opskrift på pina colada cupcakes

Her kommer opskriften på Pina Colada cupcakes. Opskriften på frostingen kan ses her. Husk blot at tilsætte lidt kokosaroma.

Pina Colada Cupcakes
Author:
Lækre Pina Colada cupcakes dekoreret med cremet kokos frosting. Du kan drysse lidt kokosmel oven på hver cupcake som pynt.
Ingredients
 • 210g mel
 • 1/2 tsk. bagepulver
 • 1/4 tsk natron
 • 1/2 tsk salt
 • 150 gram farin
 • 50 gram gram sukker
 • 115 gram smeltet smør (usaltet)
 • 1 stort æg (skal have stuetemperatur)
 • 120 ml ananasjuice
 • 120 ml kokosmælk
 • 2 tsk vaniljeekstrakt
Instructions
 1. Forvarm ovnen til 175 grader (almindelig over / undervarme)
 2. Kom muffins papirforme i en muffinsform.
 3. Bland mel, bagepulver, natron og salt sammen i en stor skål.
 4. Smelt smørret i en kasserolle og tilsæt sukker og farin, pisk det sammen.
 5. Kom smør/sukker-blandingen op i en skål
 6. Tilsæt æg, ananasjuice, kokosmælk og vaniljeekstrakt til smør/sukkerblandingen og pisk det grundigt sammen.
 7. Rør stille og roligt alle de våde ingredienser sammen med de tørre ingredienser indtil dejen er jævn.
 8. Fordel dejen i 12 muffinsforme. Fyld muffinsformene 2/3 del op.
 9. Bages i ca. 20 minutter eller indtil der ikke kommer dej med op, hvis du stikker en kødnål eller tandstik ned i dem.
 10. Lad dem køle af inden du pynter dem.
 11. Du kan opbevare cupcakes i en lufttæt beholder ved stuetemperatur i 2 dage og i køleskabet i op til 4 dage. (De skal i køleskab, hvis du har kommet frosting på)
 12. Cupcakes uden frosting kan fryses ned. De kan opbevares i fryseren i op til 2 måneder. De skal optøs natten over i køleskabet. Lad dem få stuetemperatur inden du kommer frosting på og serverer dem.

Forskel på cupcakes og muffins?

Nu taler jeg om cupcakes her, mens mange bruger ordet “muffins”. Ofte vil en cupcake være mere “kageagtig” og pyntet med smørcreme, hakket chokolade eller andet, mens en muffin regnes for mere “sund” og “brødagtigt”. Forskellen kan dog være svær at få øje på, hvis man læsser sin muffin med chokolade, glasur eller lign. 😉