Opskrift på Toblerone ganache

Toblerone ganache er nem at lave og smager rigtig godt i en lagkage eller fondantkage

Tob1

Ganache er en form for chokolade creme, som du kan bruge mellem bundene i en lagkage eller en fondantkage. Man kan lave ganache på mange forskellige typer chokolade – mørk chokolade, hvid chokolade og  altså også Toblerone chokolade.

Toblerone ganache – sådan gør du:

Hak chokoladen:

Tob2

Kom den hakkede chokolade op i en skål:

Tob3

Varm fløden op til ca. 80 grader og rør i den, så den ikke brænder på og hæld den varme fløder over chokoladen:

Tob4

Sørg for at dække ganachen helt med husholdningsfilm (dæk overfladen, så filmen rører den og fold filmen op ad siderne på skålen).

Lad din ganache stå i køleskabet i mindst 8 timer eller til næste dag inden du skal anvende den i en kage.

Når du skal bruge ganachen, skal du piske den indtil den bliver tyk og lækker og får en konsistens så den kan smøres ud på en kagebund uden at løbe. Pas dog på, at du ikke pisker for længe, så den begynder at bliver grynet.

SE OGSÅ: Kageudstyr: Hvad har du brug for?

Opskrift på Toblerone ganache
Lækker Toblerone ganache. Brug det som fyld i lagkage.
Ingredients
  • ½ l. piskefløde
  • 200 g Toblerone chokolade
Instructions
  1. Hak forsigtigt chokoladen i mindre stykker og put chokoladen i en skål
  2. Varm fløden op, rør lidt i det undervejs, så det ikke brænder på, fløden skal ikke koge (ca. 80 grader).
  3. Når fløden er varm, hælder du den udover den hakkede chokolade, så fløden dækker chokoladen helt.
  4. Lad blandingen stå i 5 minutter.
  5. Rør stille og roligt blandingen sammen indtil den ligner en tynd chokoladesovs
  6. Tag noget husholdningsfilm og dæk overfladen, så filmen rører den. Fold filmen op ad siderne på skålen. Dæk også skålen med film.
  7. Lad ganachen stå i køleskabet i mindst 8 timer eller til næste dag.
  8. Når du skal bruge ganachen, skal du piske den indtil den bliver tyk og lækker og får en konsistens så den kan smøres ud på en kagebund uden at løbe. Pas dog på, at du ikke pisker for længe, så den begynder at bliver grynet.
  9. Jeg fryser nogle gange ganache, hvis jeg har en rest kage, men det er på eget ansvar, hvis du fryser den, da fløden godt kan blive grynet.