Opskrift på træstammer

Her får du min version af træstammer, hvor jeg bruger en rigtig lækker opskrift, de er bare yums!  🙂 

Træ6

Ligesom min opskrift på romkugler, er denne opskrift på træstammer et kæmpe hit på arbejdet, når jeg tager kage med til kollegaerne. Nu er kollegaerne et taknemmeligt publikum og alt glider hurtigt ned en tirsdag eftermiddag ved 3-tiden, men jeg oplever nu alligevel, at denne opskrift vækker en del begejstring.

Måske får du også lyst til træstammer? Du kan se opskriften nederst i indlægget.

Undgå madspild!

Ligesom med romkugler er træstammer en genial form for kage, hvis du vil undgå madspild. Tænk på følgende situation: Du har holdt fødselsdag og står tilbage med en del kagerester. Du tænker: “Det er også synd at smide det ud, jeg må heller spise det”.  Nej, du skal ikke spise det, for det er synd for din badevægt 😯  Du skal i stedet smide resterne i fryseren og bruge dem til træstammer en dag, hvor du skal have kage med på arbejde eller til en anden god lejlighed. (Hvis du ikke har kagerester i fryseren, kan du også bruge en færdig skærekage fra Netto eller lign.)

Træstammer: Sådan gør du

Kageresterne fra fryseren bliver optøet og smuldret i en food processor:

rom5

Derefter blander du kagesmulderet med marmelade, kakao, romessens og et par andre ingredienser (se opskriften i bunden).

rom6

Rør det hele sammen til en fast masse og sæt det i køleskab i ca. 1 time, så kagemassen sætter sig. Tril derefter masen sammen til  2-3 lange pølser (på billedet er de nok blevet lige tykke nok)

Træ1

Udrul marcipanen tyndt mellem 2 stykker bagepapir så det ikke klistrer for meget fast til kagerullen. Drys evt. med lidt maizena på bagepapiret, så fungerer det fint.

træ2

Udrul med kagerullen i alle retninger, så marcipan stykket bliver så kvadratisk som muligt og læg lidt kræfter i

Træ3

Træ4

Pak den rullede kagemasse ind i marcipanen og skær marcipanpølserne i mindre stykker.

Træ5

Smelt 100 gram chokolade  over et vandbad og dyp enderne af træstammerne i chokoladen. Lad chokoladen køle af og så er træstammerne klar til servering. (Du kan også lade træstammerne stå i køleskabet lidt inden servering, de kan holde 2-3 dage i køleskab).

Opskrift på træstammer
 
Portionen giver ca. 8-10 træstammer. Kan holde sig 2-3 dage i køleskab.
Forfatter:
: 8-10
Ingredienser
  • 400 g. kagerester (kan også være købekage)
  • 4 spsk. marmelade (en del opskrifter nævner hindbærmarmelade, men jeg har haft held med miks af jordbær, solbær og hvad du ellers har af syltetøjsglas i køleskabet i forvejen)
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 store spsk. kakao
  • 2 spsk. romessens
  • 200 g smeltet chokolade
  • 1 spsk. piskefløde
  • 300 g marcipan
Beskrivelse
  1. Start med at smuldre kagen ved hjælp af en foodprocessor
  2. Kom kagesmuldret over i en skål
  3. Tilsæt marmelade, vaniljesukker, kakao og romessens.
  4. Hak 100 gram af chokoladen i mindre stykker og smelt den over et vandbad
  5. Hak og smelt 100 gram chokolade (halvdelen af chokoladen) over et vandbad
  6. Tilføj den smeltede chokolade og piskefløden til kagemassen
  7. Rør ingredienserne sammen, så kagemassen bliver fast og let at forme
  8. Lad kagemasse sætte sig i køleskabet i ca. 1 time
  9. Rul den ud til 2-3 aflange pølser (ikke for tykke)
  10. Udrul marcipanen tyndt mellem 2 stykker bagepapir, kom evt. lidt maizena på bagepapiret, så klistrer det ikke
  11. Pak kagemasse-pølserne ind i marcipanen
  12. Hak og smelt de sidste 100 g chokolade over vandbad og dyp enderne af træstammerne i chokoladen
  13. Lad chokoladen køle af
  14. Servér træstammerne afkølet. De kan holde sig 2-3 dage i køleskab.