Her får du min version af træstammer, hvor jeg bruger en rigtig lækker opskrift, de er bare yums! 🙂
Ligesom min opskrift på romkugler, er denne opskrift på træstammer et kæmpe hit på arbejdet, når jeg tager kage med til kollegaerne. Nu er kollegaerne et taknemmeligt publikum og alt glider hurtigt ned en tirsdag eftermiddag ved 3-tiden, men jeg oplever nu alligevel, at denne opskrift vækker en del begejstring.
Måske får du også lyst til træstammer? Du kan se opskriften nederst i indlægget.
Undgå madspild!
Ligesom med romkugler er træstammer en genial form for kage, hvis du vil undgå madspild. Tænk på følgende situation: Du har holdt fødselsdag og står tilbage med en del kagerester. Du tænker: “Det er også synd at smide det ud, jeg må heller spise det”. Nej, du skal ikke spise det, for det er synd for din badevægt 😯 Du skal i stedet smide resterne i fryseren og bruge dem til træstammer en dag, hvor du skal have kage med på arbejde eller til en anden god lejlighed. (Hvis du ikke har kagerester i fryseren, kan du også bruge en færdig skærekage fra Netto eller lign.)
Træstammer: Sådan gør du
Kageresterne fra fryseren bliver optøet og smuldret i en food processor:
Derefter blander du kagesmulderet med marmelade, kakao, romessens og et par andre ingredienser (se opskriften i bunden).
Rør det hele sammen til en fast masse og sæt det i køleskab i ca. 1 time, så kagemassen sætter sig. Tril derefter masen sammen til 2-3 lange pølser (på billedet er de nok blevet lige tykke nok)
Udrul marcipanen tyndt mellem 2 stykker bagepapir så det ikke klistrer for meget fast til kagerullen. Drys evt. med lidt maizena på bagepapiret, så fungerer det fint.
Udrul med kagerullen i alle retninger, så marcipan stykket bliver så kvadratisk som muligt og læg lidt kræfter i
Pak den rullede kagemasse ind i marcipanen og skær marcipanpølserne i mindre stykker.
Smelt 100 gram chokolade over et vandbad og dyp enderne af træstammerne i chokoladen. Lad chokoladen køle af og så er træstammerne klar til servering. (Du kan også lade træstammerne stå i køleskabet lidt inden servering, de kan holde 2-3 dage i køleskab).
- 400 g. kagerester (kan også være købekage)
- 4 spsk. marmelade (en del opskrifter nævner hindbærmarmelade, men jeg har haft held med miks af jordbær, solbær og hvad du ellers har af syltetøjsglas i køleskabet i forvejen)
- 1 tsk. vaniljesukker
- 2 store spsk. kakao
- 2 spsk. romessens
- 200 g smeltet chokolade
- 1 spsk. piskefløde
- 300 g marcipan
- Start med at smuldre kagen ved hjælp af en foodprocessor
- Kom kagesmuldret over i en skål
- Tilsæt marmelade, vaniljesukker, kakao og romessens.
- Hak 100 gram af chokoladen i mindre stykker og smelt den over et vandbad
- Hak og smelt 100 gram chokolade (halvdelen af chokoladen) over et vandbad
- Tilføj den smeltede chokolade og piskefløden til kagemassen
- Rør ingredienserne sammen, så kagemassen bliver fast og let at forme
- Lad kagemasse sætte sig i køleskabet i ca. 1 time
- Rul den ud til 2-3 aflange pølser (ikke for tykke)
- Udrul marcipanen tyndt mellem 2 stykker bagepapir, kom evt. lidt maizena på bagepapiret, så klistrer det ikke
- Pak kagemasse-pølserne ind i marcipanen
- Hak og smelt de sidste 100 g chokolade over vandbad og dyp enderne af træstammerne i chokoladen
- Lad chokoladen køle af
- Servér træstammerne afkølet. De kan holde sig 2-3 dage i køleskab.