Lækre grovboller

Opskrift på super lækre grovboller. Virkelig nemme at lave.

1-IMG_9173

Normalt handler denne blog om kager, men i dag gør jeg altså en undtagelse, for jeg synes lige jeg ville dele min yndlingsopskrift på grovboller med dig.

Jeg er ikke nogen ørn til det med brød og boller, men denne opskrift er super simpel. Det smarte er, at du laver dejen dagen før, du skal bruge bollerne, sætter dejen i køleskabet natten over (koldhævning) og 1/2 time før du skal bruge dem, tager du skålen ud af køleskabet, former en 10-12 boller på en bageplade, sætter dem i ovnen i 15 minutter og voila: friskbagte boller. Det virker totalt overskudsagtigt, hvis du skal have gæster 😉

Grovboller – sådan gør du:

Lækre grovboller
Author:
Lækre grovboller, som er virkelig nemme at lave. Opskriften giver 10-12 boller.
Ingredients
  • 5 dl koldt vand
  • 20 g gær
  • 3 dl hvedemel
  • 5 dl grahamsmel
  • 1 dl havregryn
  • 1 tsk salt
  • Evt. æg til pensling
Instructions
  1. Dagen før: Start med at komme koldt vand i en skål og rør gæren ud i vandet.
  2. Herefter tilsætter du havregryn, grahamsmel, almindelig mel og salt.
  3. Rør dejen sammen med en ske eller du kan blande det i en røremaskine.
  4. (Hvis dejen er meget flydende, kan du tilsætte 1/2 dl mel mere, men dejen skal heller ikke være for fast).
  5. På dagen: Tænd din ovn og indstil den til varmluft på 275 grader. Når ovnen er varm, skruer du ned på 225 grader.
  6. Form 10-12 boller med en ske og sæt dem på en bageplade.
  7. Pensl bollerne med æg eller vand.
  8. Sæt bollerne i ovnen og bag dem i 15 minutter og så er bollerne færdige.