Her får du en dejlig opskrift chokoladekage. Kagen er rigtig god at bruge som lagkagebunde – f.eks. til fondantkager, da den er nem at skære i bunde.
Opskriften angiver at mængden passer til en rund form på 30 cm og 7½ cm. i dybde eller 2 x 20 cm. rund bageform og 7½ cm. dybe.
Hvis du er i tvivl om, hvor meget kage du skal bage i forhold til hvor mange personer, der skal spise den, kan du kikke i dette skema.
Her kommer opskriften:
- 465 g. blødt smør
- 660 g. sukker
- 2-4 spsk. vaniljeekstrakt (jeg bruger tit 2 tsk. vaniljesukker i stedet)
- 6 æg fra stuetemperatur
- 400 g. hvedemel
- 320 g. god kakao
- 2 tsk. bagepulver
- 2 tsk. natron
- 100 g. god chokolade i stykker.
- evt. 50 g. hakket pecan nødder
- 6 dl. kærnemælk
- Sæt ovnen på 180 grader.
- Sørg for at ingredienserne har stuetemperatur inden du går i gang.
- Hak chokoladen groft
- Bland blødt smør, sukker og vanilje ekstrakt (evt. vaniljesukker) sammen i en røreskål. Brug håndmixer eller røremaskine
- Tilsæt æg lidt ad gangen.
- Bland hvedemel, kakao, natron og bagepulver i en skål for sig.
- Vend de to blandinger og kærnemælken sammen med en ske i hånden. Dvs. kom skiftevis lidt kærnemælk og de tørre ting i sukker/æggeblandingen. Kom kun lidt i ad gangen.
- Kom chokolade/pecan nødder i blandingen
- Smør en form/kom bagepapir i
- Hæld blandingen op i formen og bank formen ned i bordet, så blandingen fordeler sig.
- Sæt kagen i ovnen.
Sådan skærer du chokoladekagen i bunde
Inden du går i gang skal kagen være helt afkølet, jeg venter normalt 1 døgns tid inden jeg skærer kagen i bunde, for du risikerer, at kagen går i stykker eller krummer meget, hvis den er helt friskbagt, når du skærer i den. Pak kagen grundigt ind i madfilm og en plastikpose, så den ikke tørrer ud. (Vent til kagen er kølet af, inden du pakker den ind).
Brug en kagedeler
Når du skære kagen i bunde er det en god idé at have en silikonemåtte, som du kan placere kagen på imens, så den står stabilt på bordet, mens du skærer kagen.
Jeg bruger en kagedeler til at skære kagen i bunde, det er det nemmeste, synes jeg. Læg kagen på bordet og sav forsigtigt igennem kagen en bund ad gangen med kagedeleren. Den kan indstilles, alt efter hvor tykke du vil have bundene. Det gode ved kagedeleren er, at bundene får samme tykkelse.
Jeg indstiller normalt størrelsen på kagedeleren til 1 cm. og begynder langsom at file igennem kagen, sørg for at have kagedelerens to “fødder” konstant placeret på bordet imens du filer.
Når du har filet igennem den første bund fjerner du først den store del af kagen og derefter bunden, som du netop har skåret. Jeg anvender en pizza spade til at flytte kagen, så jeg sikrer, at hverken restkage eller bund knækker når jeg løfter den væk fra måtten.
Derefter placerer du resten af kagen på måtten igen og fortsætter med at file igennem bund nr. 2 på nøjagtig samme måde som med bund nr. 1. Når du er færdig med bund nr. 2, skærer du bund nr. 3 igen på præcis samme måde.
Meget simpelt 🙂
Ofte fryser jeg en kage ned til senere brug. Du kan enten skære den i bunde efter et døgns tid og så fryse den ned med bundene stakket oven på hinanden (kom lidt bagepapir eller mellemlægspapir mellem bundene) eller du kan fryse den ned i et stykke og skære den i bunde når den er optøet igen. Inden du fryser den ned, skal du pakke den grundigt ind. Jeg bruger madfilm og en plastikpose.
Du skal ikke smide kageresterne der bliver til overs ud. De kan fryses ned og anvendes til romkugler eller cake pops.