Lækker opskrift på snickers karamel frosting (smørcreme)

En skøn og nem karamel frosting eller smørcreme, som smager fantastisk oven på chokolade cupcakes.

smør cc

Denne karamel frosting smager fantastisk sammen med chokolade cupakes og så kan du jo drysse lidt hakket snickers på toppen af din cupcake som et ekstra pift 😉 Se opskriften nederst på denne side.

snic

Sådan pynter du dine cupcakes med frosting

Når du vil pynte dine cupcakes med en flot frosting eller topping, er det vigtigt, at du anvender den korrekte tyl og min favorittyl er  helt klart Wilton nr. 1M, som er den, jeg anvender mest til cupcake frosting. Den laver nemt en flot, tyk hvirvel, der ser meget ensartet ud. Jeg har et sæt med forskellige tyller fra firmaet Wilton, hvor 1M og en hel masse andre fantastiske tyller er inkluderet. En anden mulighed for at udsmykke dine cupcakes er at bruge Wilton nr. 2A, (som også er med i samlingen af tyller), den er perfekt, hvis du vil have en top af frosting ovenpå dine cupcakes, men uden en hvirvel. Der findes også mange søde muffins papirforme, der kan give dine cupcakes et ekstra pift, når du serverer dem. Du kan evt. have glæde af at kikke på denne youtube video hvis du vil lære mere om cupcake frosting.

SE OGSÅ: De vigtigste redskaber til at lave cupcakes og muffins

Opskrift på snickers karamel frosting (smørcreme)
Author: Karen
En nem opskrift på karamel frosting (smørcreme) med hakket snickers.
Ingredients
  • Til karamel:
  • 100 gram farin
  • 62 ml piskefløde
  • 2 spsk usaltet smør, skal have stuetemperatur
  • 1 tsk vaniljeekstrakt
  • 1 knivspids salt
  • Til smørcreme:
  • 230 gram usaltet smør, der har stuetemperatur, må ikke være flydende.
  • 375 gram flormelis (skal være sigtet igennem en si)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 spsk vaniljeekstrakt
  • 150 gram hakket snickers chokolade
  • 50 gram almindelig mørkt chokolade.
Instructions
  1. Karamelblanding:
  2. Rør farin, fløde og smør sammen i en kasserolle.
  3. Bringes i kog over medium varme mens du rører
  4. Fortsæt med at røre konstant mens det koger, når sukkeret er opløst, skal du tage det af varmen, ca. 3 min.
  5. Fjern det fra komfuret og rør vaniljeekstrakt og salt i, (vær forsigtig, da er meget varmt og det vil boble)
  6. Afkøles til stuetemperatur.
  7. Pisk med et piskeris til det har en cremet konsistens.
  8. Smørcreme:
  9. Pisk smør med håndmikser eller på røremaskine til det har en lys og cremet konsistens
  10. Mens du fortsat pisker på lav hastighed, tilsættes langsomt flormelis.
  11. Pisk fortsat, men lidt kraftigere, og tilsæt vaniljeekstrakt og salt. Pisk i ca. 3 minutter.
  12. Tilsæt langsomt den afkølede karamel, imens du pisker på lav hastighed. Fortsæt med at piske til det har en jævn konsistens og er helt blandet med smørcremen.
  13. Pynt dine cupcakes med hakket snickers chokolade og evt. lidt smeltet almindelig chokolade.

Forskel på cupcakes og muffins?

Nu taler jeg om cupcakes her, mens mange bruger ordet “muffins”. Ofte vil en cupcake være mere “kageagtig” og pyntet med smørcreme, hakket chokolade eller andet, mens en muffin regnes for mere “sund” og “brødagtigt”. Forskellen kan dog være svær at få øje på, hvis man læsser sin muffin med chokolade, glasur eller lign. 😉