Fødselsdagskage til 70 års fødselsdagsfest

Min mor blev 70 og det skulle fejres med en stor fest. Jeg havde fornøjelsen at lave denne fødselsdagkage til fødselaren.

Bunde og fyld i fødselsdagskagen

Der blev holdt en stor fest i anledning af fødselsdagen og vi var ca. 35 personer, jeg brugte dette beregningsskema, men lavede “lidt” ekstra lagkage, så jeg var sikker på der var nok kage – det var der, der var.

Kagebundene i denne lækre lagkage er chokolade drømmekage. Drømmekage (altså uden snasket på toppen) er faktisk ret godt til fondantkager. Kagen er svampet og lækker og samtidig nem at skære i bunde. Jeg har bagt kagen i en firkantet form, som er kvadratisk (30×30), så er den skåret i bunde og fyldet består af hindbærmousse og chokolademousse. Kagen er derefter overtrukket med chokolade ganache og fondant. Hvis du vil lære mere om at lave fondantkager, kan du kikke her.

Blomsterpynt

Til min mors store dag, skulle der være masser af sukkerblomster på kagen: På toppen og siden af kagen har jeg sat roser i forskellige sensommer nuancer af creme, rød og orange. Jeg har lavet roserne i fondant blandet med tylosepulver. Roserne er sat fast på kagen med en tandstik. Du kan se, hvordan jeg laver roserne her. Margueritterne er også lavet i fondant og sat fast med tyloselim.

Bogstaver

Bogstaverne er lavet med udstikkersættet “Script” fra FMM (der er brugt 2 sæt: Et med store bogstaver og et med små bogstaver). Du kan læse dette blogindlæg, hvis du vil vide mere om hvordan man laver bogstaver til fondantkager.

Kant

Kagens kant er dekoreret med et blåt silkebånd. Dette er den absolut hurtigste og mest simple måde at lave en fin afslutning på denne fødselsdagskage. Jeg anvender et almindeligt silkebånd, som jeg måler op, så det har samme længde som omkredsen på kagen. Herefter klistrer jeg båndet fast på kagen med spiselig lim (jeg bruger for det meste denne lim). Det limes på ved hjælp af en lille fødevarepensel. Båndet fjernes igen inden kagen skal skæres i stykker og spises.