Arthurs dåbskage

Min søde lille dreng blev døbt for et par uger siden og jeg havde lavet denne dåbskage til barnedåben.

Hvis du snart skal holde barnedåb og har planer om at lave barnedåbskagen selv, får du her lidt inspiration til hvordan man laver en kage til en barnedåb.

Hvor meget kage skal man lave?

Vi var ca. 50 gæster til barnedåben og jeg havde lavet 2 firkantede kager – den største var 30 x 30 cm, mens den lille kage ovenpå var 20 x 20 cm. Når du skal vurdere hvor meget kage du skal bage, kan du bruge dette beregningsskema.

Hvis du gerne vil lave en kage i flere etager, skal du huske, at det er en meget dårlig idé bare at stille 2 kager ovenpå hinanden, du skal sætte støttepinde i den nederste kage, så du er sikker på, at den kan bære vægten af den øverste kage.

SE OGSÅ: De bedste dåbsgaver i 2018 – masser af gave idéer til barnedåb

Pynt til dåbskage

Pynten bestod af en elefant og babysko i lyseblå fondant. Babyskoene er lavet med denne skabelon, den var super simpel at bruge.

Elefanten er formet i fondant og den sidder på et lille “strikket” tæppe, som også er lavet i fondant.

Det strikkede tæppe er lavet med denne smarte silikoneform:

Jeg havde skrevet dåbsbarnets navn med fondant bogstaver, Jeg har brugt udstikkeren Funky Alfabets.

Se mere her, hvis du vil lære hvordan man udstikker tal og bogstaver.

På siden af kagen havde jeg lavet luftballoner og skyer i fondant, jeg havde lavet begge dele med en udstikker.

Kanten af kagen er en hel masse små søde elefanter, bamser, knapper, hjerter, fugle og andre små søde babyting i fondant. Jeg har udstukket tingene med en lille form og limet dem fast på kagen enkeltvis med spiselig lim.

Øverst på kagen har jeg lavet et lille flagbanner af 2 grilpinde og en række papirsflag, som jeg selv har klippet ud og limet sammen.

Kagebunde & mousse til dåbskage

Begge kager er chokolade drømmekage, som er skåret i lagkagebunde, du kan se en rigtig god opskrift her.  I den store kage er fyldet jordbærmousse og daimmousse.

I den lille kage har jeg kommet mangomousse og champagnemousse.

For at sikre at moussen ikke ødelægger overtrækket, er kagerne opsmurt med chokolade ganache, da jeg ikke er så vild med smørcreme til fondantkager. Til sidst er kagerne blevet overtrukket med fondant (jeg har brugt denne fondant).

Hvis du vil læse mere om, hvordan man laver en kage med fondant, kan du se min trin for trin vejledning.

SE OGSÅ:

Kageudstyr: Hvad har du brug for?

Her er den færdige kage: