Opskrift på kagebunde – chokolade drømmekage

Disse kagebunde er lækre og rigtig gode til lagkager og kager med fondant, da de er nemme at skære i bunde.

Kagebunde choko drømmekage2

Chokolade drømmekage – sådan gør du

Se opskrift længere nede i indlægget.

Æg og sukker er pisket på min KitchenAid, som jeg altid bruger til kagebagningen, det gør det nemt at få æggene lyse og luftige.

Lyse bunde 1

Mælk og smør bliver lunet i en kasserolle

drøm3

Kom kakaopulver, mel og bagepulver igennem en sigte og op i en skål.

Kagebunde choko drømmekage10

Vend herefter mælken og smørret skiftevis i dejen med kakao/mel/bagepulver.

Kagebunde choko drømmekage8

Kagebunde choko drømmekage7

Jeg har både smurt kageformen og foret med bagepapir, så får kagen en pæn form og er nem at få ud af formen. Det er især vigtigt, hvis du bruger chokolade drømmekagen til fondantkage for så skal kagens sider være så jævne og pæne som muligt. Opskriften angiver at mængden passer til en rund form på 25 cm og 7½ cm. i dybde

SE OGSÅ: Anmeldelse og test af de 3 bedste køkkenmaskiner til kager og bagning

2-IMG_1280

Opskrift på kagebunde – chokolade drømmekage
Author: Karen
Til Ø25 kageform. Husk at alle ingredienser skal have stuetemperatur inden du starter. Dette er vigtigt for at undgå at kagen klasker sammen i midten. Husk også at veje ingredienserne præcist af.
Ingredients
 • 4 æg
 • 300 g sukker
 • 2 tsk. vaniljesukker
 • 2 tsk. bagepulver
 • 4 spsk kakao
 • 250 g mel
 • 2 dl mælk
 • 85 g smeltet smør
Instructions
 1. Sæt ovnen til 185 grader. Kagen skal stå midt i oven.
 2. Pisk æg og sukker til det er tykt og lyst. Bland derefter vaniljesukker i.
 3. Kom mælken i en gryde/kasserolle. Tilføj smøret. Opvarm mælken til den er lun og smørret er smeltet.
 4. Kom mel, kakao og bagepulver ned i en separat skål igennem en sigte. Bland det sammen.
 5. Vend mælken og smørret skiftevis i dejen med mel/kakao/bagepulver. Husk at røre forsigtigt og kun komme ingredienserne i lidt ad gangen. Hvis du pisker for voldsomt eller blander ingredienserne i for store mængder ad gangen, risikerer du, at kagen klasker sammen på midten, når den bliver bagt.
 6. Smør bageformen og for den med bagepapir også. Kom dejen i springformen og sæt den ind midt i ovnen.
 7. Kagen skal have 45-60 minutter ved 185 grader. Husk, at du ikke skal åbne ovnen før til sidst.

Sådan skærer du drømmekagen i bunde

Inden du går i gang skal kagen være helt afkølet, jeg venter normalt 1 døgns tid inden jeg skærer kagen i bunde, for du risikerer, at kagen går i stykker eller krummer meget, hvis den er helt friskbagt, når du skærer i den. Pak kagen grundigt ind i madfilm og en plastikpose, så den ikke tørrer ud. (Vent til kagen er kølet af, inden du pakker den ind).

Kagebunde choko drømmekage6

Brug en kagedeler

Når du skære kagen i bunde er det en god idé at have en silikonemåtte, som du kan placere kagen på imens, så den står stabilt på bordet, mens du skærer kagen.

Jeg bruger en kagedeler til at skære kagen i bunde, det er det nemmeste, synes jeg. Læg kagen på bordet og sav forsigtigt igennem kagen en bund ad gangen med kagedeleren. Den kan indstilles, alt efter hvor tykke du vil have bundene. Det gode ved kagedeleren er, at bundene får samme tykkelse.

Kagedeler

Jeg indstiller normalt størrelsen på kagedeleren til 1 cm. og begynder langsom at file igennem kagen, sørg for at have kagedelerens to “fødder” konstant placeret på bordet imens du filer.

Kagebunde choko drømmekage5

Når du har filet igennem den første bund fjerner du først den store del af kagen og derefter bunden, som du netop har skåret. Jeg anvender en pizza spade til at flytte kagen, så jeg sikrer, at hverken restkage eller bund knækker når jeg løfter den væk fra måtten.

Kagebunde choko drømmekage4

Kagebunde choko drømmekage1

Derefter placerer du resten af kagen på måtten igen og fortsætter med at file igennem bund nr. 2 på nøjagtig samme måde som med bund nr. 1. Når du er færdig med bund nr. 2, skærer du bund nr. 3 igen på præcis samme måde.

Kagebunde choko drømmekage3

Meget simpelt 🙂

Ofte fryser jeg en kage ned til senere brug. Du kan enten skære den i bunde efter et døgns tid og så fryse den ned med bundene stakket oven på hinanden (kom lidt bagepapir eller mellemlægspapir mellem bundene) eller du kan fryse den ned i et stykke og skære den i bunde, når den er optøet igen. Inden du fryser den ned, skal du pakke den grundigt ind. Jeg bruger madfilm og en plastikpose.

Du skal ikke smide kageresterne der bliver til overs ud. De kan fryses ned og anvendes til romkugler eller cake pops.