• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Blomsterkager

En blog om at lave kager og sukkerblomster

  • Forside
  • Lær at lave fondant kager
  • Udstyr
  • Vejledninger – fondant
    • Sukkerblomster & blade
    • Bogstaver & kagekanter
    • Legetøj & dyr
    • Fondant teknikker
  • Opskrifter
    • Oversigt over opskrifter
    • Kageopskrifter
    • Kagebunde
    • Mousse & Ganache
    • Cupcakes
    • Smørcreme / frosting
  • Kager til inspiration
    • Alle kager
    • Bryllupskager
    • Barnedåb
    • Børnekager
    • Sjove kager

Lækre hjemmelavede romkugler – Sådan!

5. juli 2014 by Karen


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/blomsterkager.dk/public_html/wp-content/plugins/really-simple-facebook-twitter-share-buttons/really-simple-facebook-twitter-share-buttons.php on line 514
Email, RSS Follow
Pin It

Jeg elsker romkugler! Det er en af mine absolut favoritkager og her får du min version  af verdens bedste romkugler!

rom1

“De smagte da bare fantastisk godt.” Sådan sagde min kollega, da vi mødtes i døren på vej ind på arbejde en tirsdag morgen.

Mandag eftermiddag havde jeg haft et kæmpe fad med 70 romkugler med til mine knap 40 kollegaer, men allerede tirsdag morgen var alle romkuglerne pist væk!

Jeg har afprøvet denne opskrift på romkugler et par gange nu og den har vist sig at være ret populær hos  min mand, mine naboer, mine kollegaer, diverse gå-tur-med-hunden-bekendte osv., så nu tænkte jeg, at jeg ville dele den med dig (Se opskriften nederst i indlægget).

rom2

Undgå madspild!

Romkugler er en fantastisk form for kage, hvis du vil undgå madspild. Jeg ved ikke om du har oplevet at stå tilbage med en halv kage efter at have holdt fødselsdag. Selvom du er god til at bage og kagen smager fantastisk, så føler du, at der kommer kage ud af ørene på dig efter en ordentlig gang fødselsdags-kagebord og du orker bare ikke at tygge dig igennem kageresterne de næste tre dage. Eller, du kan stå med en del kagerester, hvis du har skåret en kage ud i lagkagebunde.

Sådanne kagerester skal du endelig ikke smide ud! Du skal i stedet proppe dem i fryseren og på en regnvejrssøndag, et par uger eller måske 1-2 måneder senere, hvor du keder dig lidt, går du ud i dit køkken, finder kageresterne i fryseren og laver romkugler. (Hvis du ikke har kagerester i fryseren, kan du også bruge en færdig skærekage fra Netto eller lign.)

rom4

Romkugler: Sådan gør du

Kageresterne bliver optøet og smuldret, jeg bruger her en foodprocessor, men du kan også bruge en køkkenmaskine/røremaskine.

rom5

SE OGSÅ: Anmeldelse og test af de 3 bedste køkkenmaskiner til kager og bagning

Derefter blander du smulderet med marmelade, kakao, romessens og et par andre ingredienser (se opskriften i bunden)

rom6

Så triller du dem til kugler og ruller dem i krymmel (jeg har købt forskellige glas med krymmel hos Bagetid.dk, som jeg har blandet sammen) eller du kan bruge kokosmel og vupti – så har du super lækre romkugler, det er pærenemt! 🙂

rom7

Her får du min favoritopskrift på romkugler til en regnvejrssøndag:

5.0 from 3 reviews
Opskrift: Verdens bedste romkugler
 
Print
Forfatter: Fundet på Saras madunivers, afprøvet og tilrettet lidt
: 12
Ingredienser
  • 400 g. kagerester (kan også være købekage)
  • 4 spsk. marmelade (en del opskrifter nævner hindbærmarmelade, men jeg har haft held med mix af jordbær, solbær og hvad du ellers har af syltetøjsglas i køleskabet i forvejen)
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 store spsk. kakao
  • 2 spsk. romessens
  • 100g smeltet chokolade
  • 1 spsk piskefløde
  • 2 poser krymmel eller en pose kokosmel
Beskrivelse
  1. Start med at smuldre kagen i en blender eller foodprocessor
  2. Kom kagesmuldret over i en skål
  3. Tilsæt marmeladen, vaniljesukker, kakao og romessens.
  4. Hak chokoladen i mindre stykker og smelt den over et vandbad
  5. Tilføj den smeltede chokolade og piskefløden
  6. Rør ingredienserne sammen, så dejen bliver fast og let at forme
  7. Tril romkuglerne til en passende størrelse og rul dem i krymmel eller kokosmel
  8. Opskriften giver ca. 12-14 medium størrelse romkugler. Servér dem afkølet. De kan holde sig et par dage i køleskab.
3.2.1311

 

 

Hvad andre læser:

En lille sød vinterkage
Opskrift på chokolademousse
Fødselsdagskage med solsikker
Min bedste opskrift på ostecreme (cream cheese frosting)

Filed Under: Alle kager, Kageopskrifter, Kager til inspiration, Mest populære indlæg, Opskrifter Tagged With: Kagebagning, Opskrifter, Romkugler

Previous Post: « Cupcakes med kallaliljer af fondant
Next Post: Sådan laver du en rose i fondant eller sugar paste »

Primary Sidebar

Velkommen til Blomsterkager.dk

Hej! Tak fordi du kikker forbi. Jeg hedder Karen og jeg elsker at bage og lave blomster af fondant. Her kan du finde masser af tutorials og opskrifter.

Følg min blog

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Pinterest

Søg i opskrifter

Kategorier

  • Alle kager
  • Barnedåb
  • Bogstaver & kagekanter
  • Børnekager
  • Brød & Boller
  • Bryllupskager
  • Cupcakes
  • Fondant teknikker
  • Kagebunde
  • Kageopskrifter
  • Kager til inspiration
  • Lær at lave fondant kager
  • Legetøj & dyr
  • Mest populære indlæg
  • Mousse & Ganache
  • Opskrifter
  • Sjove kager
  • Smørcreme / frosting
  • Sukkerblomster & blade
  • Værktøjer
  • Vejledninger – fondant

Footer

Om Karen

Jeg hedder Karen og jeg elsker at bage og lave blomster og andre ting i fondant.
se mere her

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter
Privatlivspolitik & Cookies.
Denne side kan indeholde affiliate links.
Mango mousse

Copyright © 2019 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress

Denne webside anvender cookies til at gøre vores indhold og annoncer mere personlige.OK For mere info
Privacy & Cookies Policy