Fødselsdagskage med frangipani blomster

Jeg havde fødselsdag i sidste uge og i dagens anledning lavede jeg en kage med tropiske blomster i fondant.

fødselsdag3

November er en lidt trist årstid at have fødselsdag, så jeg tilføjede lidt tropisk stemning ved at pynte kagen med frangipani blomster, selvom omgivelserne ikke helt blev forvandlet til Hawaii af den grund 🙂

Bunde

Bundene er  lavet af Drømmekage fra Brovst, som smager eminent godt som bunde i en lagkage (selvfølgelig kun sandkagen, ikke kokos-snasket på toppen).

Fyld

Fyldet er et mix af skovbærmousse og hvid chokolade ganache. Kagen er også opsmurt med chokolade ganache  (lavet af mørk chokolade og i et andet blandingsforhold end til fyldet inde i kagen – jeg har generelt ikke gode erfaringer med at bruge hvid chokolade til opsmøring af kager).

Jeg har overtrukket kagen med fondant, som er blandet med marcipan (ca. 40% marcipan og 60% fondant, jeg har anvendt denne fondant). Ved at blande fondant og marcipan får du et overtræk med lidt mere marcipansmag, men overtrækket bliver meget nemmere at arbejde med, når du har blandet fondant i. Det har dog en tendens til at “svede” lidt mere i overfladen end ren fondant.

fødselsdag2

Pynt

Kagen er  pyntet med små frangipani blomster (du kan f.eks. bruge denne udstikker) og sukkerperler. Kanten af kagen har fået et silkebånd, som er limet fast med edible glue. Det er en hurtig og nem måde at lave en dekorativ kant på.

fødselsdag1

 

fødselsdag4