Efteråret er tid for æbler – og æblekage! Her får du opskriften på en dejlig bagt æblekage med kanel og æblestykker i. Du kan nyde den med en klat flødeskum eller lidt creme fraiche.
Æblekagen smager rigtig dejligt på en efterårsdag, hvor det rusker udenfor og man kan sidde inde i varmen og nyde et lækkert stykke kage. Samtidigt kan du have god samvittighed over, at du får brugt nogle af nedfaldsæblerne fra haven på noget fornuftigt.
Opskrift på en dejlig æblekage
Author:
Dejlig bagt æblekage med æblestykker. Kagen er til ca. 8-10 personer.
Ingredients
- 250 g. blødt smør (rigtigt smør, ikke Kærgaarden)
- 250 g rørsukker
- 4 æg
- 250 g mel
- 1 tsk bagepulver
- 4 tsk vaniljesukker
- 7-8 æbler, brug gerne nedfaldsæbler fra din have, men sørg for, at de er modne
- 3 tsk kanel opblandet med 5 spsk rørsukker
Instructions
- Tænd ovnen på 180 grader (alm. varme, ikke varmluft)
- Skæl æblerne, skær dem i kvarte, fjern kernehuset og hak hvert æblestykke op i yderligere 4-5 stykker
- Pisk smør og sukker grundigt, brug gerne en røremaskine
- Tilsæt de 4 æg et ad gangen og pisk grundigt mellem hvert æg.
- I en skål for sig blander du mel, bagepulver og vaniljesukker
- Vend forsigtigt mel-blandingen ned i skålen med ægge-blandingen.
- Smør en springform grundigt
- Læg halvdelen af æblestykkerne i bunden af springformen. Drys med halvdelen af kanelsukkeret
- Hæld dejen over æblestykkerne i springformen
- Fordel de resterende æblestykker ovenpå dejen og afslut ved at drysse resten af kanelsukkeret ovenpå dejen.
- Bag kagen i 1 time og 15 minutter