Sådan laver du frangipani blomster

Frangipani /Plumeria er en sød lille blomst, der vokser i tropiske områder. Her får du en vejledning, der forklarer hvordan du laver en frangipani i fondant / gum paste.

fran25

Du kan bruge frangipani blomster på en kage med fondant eller på cup cakes. Jeg brugte disse blomster på min fødselsdagskage her fornylig.

fødselsdag1

Du skal bruge:

Fondant eller gum paste
Tylosepulver, (kun, hvis du bruger fondant)
Frangipani udstikker (du kan også bruge en anden dråbeformet udstikker, f.eks. en lille liljeudstikker)
Duster med maizena mel
Non-stick board
Rullepind
Lille kniv
Pulverfarve (gul, kan også være pink)
Pensler (til lim og pulverfarver)
Spiselig lim (edible glue)
Toffifee bakke til tørring af blomsten

fran1

Sådan gør du:

1) Ælt fondanten så den er blød og tilføj en lille knivspids tylosepulver. Uden tylosepulver bliver fondanten for blød og svær at arbejde med. Hvis du anvender gum paste i stedet for fondant skal du ikke tilsætte tylosepulver.

pæ3

2) Tag et non stick board og dust det lidt med din duster. Du skal også duste din rullepind lidt inden du starter.

fran2

3) Udrul dernæst fondanten / gum paste  men, ikke for tyndt

mar11

4) Udstik  kronbladene med en frangipani udstikker. Kør rundt med udstikkeren, mens du presser hårdt ned på fondanten. På den måde får du lavet et rent snit, så der ikke hænger ekstra fondant fast på kanterne af blomsten.

fran28

5) Hvis du skal lave flere blomster, er det nemmest at udrulle et stort stykke fondant / gum paste og udstikke alle blomsterne på én gang. Læg de kronblade du ikke bruger under noget madfilm eller du kan anvende en ”opbevaringsfolder” fra Wilton, så tørrer kronbladene ikke imens.

fran8
6)  Tag et af kronbladene og lav en prægning i kronbladet ved at presse prægeren ned på bladet med dine fingre. Kom lidt maizena på prægeren så den ikke hænger fast i fondanten.

fran4 
fran5  
 
fran7

7)  Kom en lille smule edible glue på den venstre kant af blomsten

fran9

8) Det næste kræver lidt øvelse, men giv ikke op! Forsøg et par gange så lykkes det 🙂  Du skal nu holde i den spidse ende af blomsten og forsigtigt rulle blomsten sammen, så det øverste blad hænger sammen med det nederste blad og blomsten ligner et smalt rør. Lim enderne sammen.

fran10

fran11

9) Åbn forsigtigt blomsten lidt mere op. Blomsten er nu klar og du kan forsigtigt komme lidt gul pulverfarve i midten af blomsten. Du kan læse mere om farvning af blomster her.

fran12

fran23

Metode 2

1) Her får du en anden metode også: Efter jeg udruller fondanten, anvender jeg en lille udstikker til en lilje:

fran13

2) Igen er det nemmest at udrulle et stort stykke fondant / gum paste og udstikke alle kronbladene på én gang. Læg de kronblade du ikke bruger under noget madfilm eller du kan anvende en ”opbevaringsfolder” fra Wilton, så tørrer kronbladene ikke imens.

fran14

3) Kom lidt edible glue på den nederste højre kant af hvert kronblad (meget lidt lim!) og arrangér  kronbladene i en vifteform. Tryk den skarpe ende sammen for at forhindre at kronbladene rykker sig.

fran15

fran16

4) Sørg for at der er lidt lim på nederste højre kant:

fran17

5) Rul bladene sammen, du skal begynde oppe fra øverste blad, det kan godt være lidt tricky!

fran18

6) Til sidst limer du enderne sammen, så det danner et rør:

fran19

7) Skær den spidse ende af blomsten, så den bliver mere flad og ikke vælter, når den står på en kage og pres den nederste del sammen.

fran20

8) Du skal nu forsigtigt åbne kronbladene op, så bladene former en spiral: Knyt hånden og hold blomsten øverst i din knyttede hånd og åbn blomsten ved at rulle din finger rundt i blomsten i en cirkel, herved åbner du forsigtigt blomsten op. Lad blomsterne tørre  i en Toffifee bakke, så blomsten kan står op og tørre i den rigtige facon.

fran21

9) Når blomsten er tør, skal du farve blomsten. Du kan komme lidt gul farve i midten af blomsten. Brug en tør pensel og kom en lille smule pulverfarve på blomsten. Du kan læse mere om farvning af blomster her.

fran22

fran24

Jeg håber du får glæde af disse frangipanier, når du skal pynte dine egne kager. God fornøjelse 🙂 og spørg endelig hvis du er i tvivl om noget.