6 tips til kagekanter

Det er vigtigt at lave en pæn afslutning på din kage. Her kan du få inspiration til  at lave kanter på din kage.

fødselsdag3

1. Kagekant af silkebånd

Her har jeg pyntet kanten af kagen med et silkebånd:

Test_fotokage

Dette er den absolut hurtigste og mest simple måde at lave en fin afslutning på din kage. Jeg anvender et almindeligt silkebånd, som jeg måler op, så det har samme længde som diameteren på kagen. Herefter klistrer jeg båndet fast på kagen med spiselig lim (jeg bruger for det meste denne lim) ved hjælp af en lille pensel. Båndet fjernes igen inden kagen skal skæres i stykker og spises.

skt7

2. Perlekant i fondant eller royal icing

En anden hyppig anvendt metode er en kant af perler. Det har jeg brugt mange gange – f.eks. på bryllupskagen til min søster:

Bry6

Perlekanten er lavet i fondant med en silikoneform, men du kan også lave sådanne kanter i royal icing (en form for glasur). Du kan læse meget mere om denne teknik her.

3. Kanter af sukkerblonder

Jeg kan godt lide at bruge sukkerblonder på mine kager. På denne kage til en lille pige har jeg lavet et bladmønster med sukkerblonder i kanten af kagen:

Jes1

Man laver sukkerblonderne af et færdigt miks, som man køber og pisker sammen. Derefter fordeler du mikset ud over en silikonemåtte med mønster:

Jes7

Når sukkerblonderne er tørret, kan du lime dem på kagens kant:

Jes11

Du kan læse mere om sukkerblonder i denne artikel om kagen og i denne artikel om cup cakes.

4. Kagekant med mønstre i fondant

På denne kage pyntede jeg kanten med et mønster i fondant. Jeg anvendte en silikonemåtte fra Onlays, som var meget simpel af bruge. Du kan læse mere om, hvordan du laver sådan et mønster i denne artikel

Hello Kitty fondantkage

Her kan du se billeder af teknikken med silikonemåtten fra Onlays:

Hello Kitty fondantkage

5. Kanter med blomster eller blade

En anden mulighed er at afslutte kagen med en kant af små blomster i fondant.

På denne side kan du finde en masse vejledninger i, hvordan man laver sukkerblomster i fondant / gum paste. Du klistrer blomsterne fast med edible glue (spiselig lim) med en lille pensel.

Du kan også lave en kant af blade forneden på kagen. Du kan se et flot eksempel her fra Kagebutikken. Bladene laver du i fondant og du kan se en vejledning i, hvordan man laver blade her. Sørg for at klistre bladene fast på kanten mens de stadig er bløde og bøjelige, når de først er tørret er det håbløst, for så knækker de og falder af, når du skal klistre dem fast på kanten.

6. Kanter med græs

På kager til børn eller kager til skovturen – eller måske golfkagen, er det sjovt med en kant af “græs” – lavet af fondant eller royal icing (en slags glasur). Du kan også pynte græskanten med små søde blomster. Her kan du se et par fine eksempler:

Golfkage

Sommerfestkage

Fodboldkage

Jeg har tidligere lavet græskanter hvor jeg har anvendt en “Sugar gun”. På Himmelske Kager kan du se en rigtig god vejledning i, hvordan man laver kanter og anvender en sugar gun

Det var lidt om kanter. Har du andre idéer til måder, man kan dekorere sin kage med kanter? Kom endelig med dem 🙂