Fødselsdagskage til 11 årig pige

Lidt inspiration til en lækker kage med hyldeblomstmousse og chokolade og med pynt af roser og små blomster

Simone1

For et stykke tid siden havde min venindes datter 11 års fødselsdag og hendes store ønske var en rigtig fin kage. Det lovede jeg at hjælpe hende med, så en hyggelig fredag eftermiddag satte vi os sammen og fik lavet denne kage til fødselsdagsfesten dagen efter (jeg havde nu snydt lidt og bagt bunde og lavet mousse i forvejen, da vi ellers først ville have været færdige laangt ud på aftenen).

Kagen er lavet med lyse bunde – disse bunde er rigtig gode til fondant kager.

Fyldet er hyldeblomstmousse på den ene bund og mørk chokoladeganache på den anden, dette giver en god kombination af den friske hyldeblomst og den lidt tunge chokolade. Kagen er også opsmurt med chokolade ganache (i et andet blandingsforhold end til fyldet inde i kagen!) og overtrukket med fondant (jeg har brugt denne fondant).

Farvning af overtrækket

Overtrækket er fondant, som er farvet lilla med Wilton pastafarve (kan fås her). Jeg har givet overtrækket et marmoreret look ved først at indfarve det med lilla farve, men jeg har ikke æltet så meget lilla farve ind i fondanten, så farven bliver lyslilla og herefter har jeg kommet mere lilla farve i fondanten, som jeg efterfølgende ikke har æltet ret meget. Når farven ikke bliver ordentlig fordelt, bliver overtrækket marmoreret. Du kan læse mere om farvning af fondant i dette indlæg.

Simone6

Blomsterpynt

Småblomsterne på kagen er primært udstukket med  en Blossom metal udstikker samt silikone form. Nogle af blomsterne har fået en sukkerperle i midten og lidt farve med pulverfarve, her bruger man en pensel. Disse blomster er så simple at lave at man kan sætte et barn til det (det er et barn der har lavet dem!)  Du kan finde inspiration i dette indlæg.

Simone3

Roserne er også i fondant og du kan læse mere om, hvordan man laver fondantroser i dette indlæg. Roserne er lidt mere kompliceret end småblomsterne og kræver noget voksenhjælp.

Simone7

Simone2

Bogstaver og kanten forneden

Bogstaverne er lavet med udstikkersættet “Script” fra FMM (der er brugt 2 sæt: Et med store og et med små bogstaver – kan fås her). Disse bogstaver kan et barn på 11 år også selv lave 🙂

Simone5

Perlekanten for neden på kagen er også i fondant, den er lavet med en silikoneudstikker, som er rigtig nem at bruge.

Simone4

Min venindes datter blev rigtig glad for kagen og kagen blev også vel modtaget dagen efter til fødselsdagen  😀