Hyldeblomstmousse

Opskrift på en lækker hyldeblomstmousse. Du kan anvende den som fyld i en fødselsdagslagkage eller i en festkage med fondant.

Hyldeblomst5

Til moussen kan du bruge din egen hjemmelavede hyldeblomstsaft eller en koncentreret saft fra et supermarked. Hvis du bruger din egen hyldeblomstsaft skal du ikke fortynde den for meget, den må gerne være lidt krafttig i smagen.

Du kan se opskriften på hyldeblomstmousse nederst i indlægget.

STIV MOUSSE = SUCCES

Det er meget vigtigt at din hyldeblomstmousse bliver stiv nok, det kan nemlig udvikle sig til en ren katastrofe, hvis moussen ikke er stiv og begynder at skvatte sammen, fordi det betyder, at den langsomt siver ud mellem bundene og får overtrækket til at bule ud på midten. Rigtig ærgerligt, hvis det sker midt i festen / fødselsdagen 🙁

Det er derfor vigtigt, at du kommer den rette mængde husblas i din hyldeblomstmousse og lader den hærde op inden du serverer kagen. Alternativt kan man købe professionelle fromagepulvere, de er meget simple at anvende, de skal bare blandes med de øvrige ingredienser og så sikrer fromagepulveret, at moussen bliver tilstrækkelig stiv. Jeg bruger af og til neutral fromage i min mousse til fondantkager og jeg tilsætter så selv smag i form af bær, hyldeblomstsaft, chokolade osv.

Hyldeblomstmousse – sådan gør du:

Pisk æg og sukker meget grundigt til det er tykt, ligesom til en æggesnaps.

Lyse bunde 1

Hæld hyldeblomstsaften op i en skål og opblød husblassen i ca. 10 min. i saften. Kram husblassen fri for saft bagefter. Smelt husblassen i en kasserolle sammen med lidt af hyldeblomstsaften, rør i det mens det smelter (det går stærkt).

Hyldeblomst7

Hæld derefter den smeltede husblas tilbage i resten af saften og pisk saften sammen med æg/sukker-blandingen ved lav hastighed. Sæt skålen i køleskabet i nogle timer eller natten over.

Hyldeblomst6

Når hyldeblomstblandingen er klar: Start med at piske fløde til flødeskum (piske let, den må ikke være på grænsen til smør!).

Mousse2

Når hyldeblomstblandingen tages ud af køleskabet er den meget stiv a la citronfromage. Pisk derfor hyldeblomstblandingen, så den bliver mere luftig.

Hyldeblomst2

Rør derefter hyldeblomstblandingen sammen med flødeskummet til moussen har en cremet konsistens.

Hyldeblomst3

Sæt moussen tilbage i køleskabet og lad den sætte sig i et par timer. Herefter er den klar til at komme i kagen.

SE OGSÅ: Kageudstyr: Hvad har du brug for?

Hyldeblomst5

 

Hyldeblomstmousse
Author: Fundet hos Himmelske Kager
Dejlig hyldeblomstmousse. Brug den som fyld i en kage. Mængde mousse rækker til 1 lag i en kage på 22-25 cm i diameter. Til en kage på ø28 skal du anvende opskriften 1½ gang og til en kage på ø30 skal du ca. fordoble mængden.
Ingredients
 • 3 dl hyldeblomstsaft (Hjemmelavet eller koncentrat)
 • 8 blade husblas
 • 4 pasteuriserende æg
 • 250 g sukker
 • ½ l piskefløde
Instructions
 1. Pisk æg og sukker til det er tykt
 2. Hæld 3 dl hyldeblomstkoncentrat op i en skål og læg 8 blade husblas i blød i ca. 10 min.
 3. Kram husblassen fri for saften og smelt den i en kasserolle med et par skefulde af hyldeblomstsaften.
 4. Rør i det mens det smelter (det går stærkt).
 5. Hæld den smeltede husblas tilbage i resten af saften.
 6. Pisk saften med æg/sukker-blandingen ved lav hastighed. Sæt skålen i køleskabet i nogle timer eller natten over.
 7. Pisk fløden til flødeskum (piske let, den må ikke være på grænsen til smør!).
 8. Pisk hyldeblomstblandingen
 9. Rør hyldeblomstblandingen sammen med flødeskummet til moussen har en cremet konsistens.
 10. Stil skålen med mousse i køleskabet i nogle timer inden du fordeler den ud på kagebundene (jeg plejer at vente 5-6 timer inden jeg anvender den).