Opskrift på en lækker jordbærmousse. Brug den som fyld i en fødselsdagslagkage eller i en festkage med fondant.
Jeg elsker at bruge bærmousse i lagkager – hindbær, skovbær, brombær eller jordbær og her får du en opskrift på jordbærmousse. Jeg har brugt frosne jordbær, men hvis de er i sæson, så brug endelig de friske 🙂
Se opskriften nederst i indlægget.
STIV MOUSSE = SUCCES
Det er meget vigtigt at moussen bliver stiv nok! Det kan nemlig udvikle sig katastrofalt, hvis moussen ikke er stiv og begynder at skvatte sammen fordi det betyder, at den langsomt siver ud mellem bundene og får overtrækket til at bule ligesom en delle på midten af kagen – super skidt lige midt i festen..
Det er derfor meget vigtigt, at du kommer den rette mængde husblas i din jordbærmousse og lader den hærde op inden du serverer kagen. Alternativt kan man købe professionelle fromagepulvere, de er meget simple at anvende, de skal bare blandes med de øvrige ingredienser og så sikrer fromagepulveret, at moussen bliver tilstrækkelig stiv. Jeg bruger af og til neutral fromage i min mousse til fondantkager og jeg tilsætter så selv smag i form af jordbær, appelsinsaft, chokolade osv.
Jordbærmousse – sådan gør du:
Pisk fløden til flødeskum (piske let, den må ikke være på grænsen til smør!). Stil den i køleskabet, mens du fortsætter.
Bærrene koges i 5 minutter og pureres (du må ikke bruge bærene i kagen uden at de har været kogt først!).
De kogte bær blandes med sukker og vaniljesukker. Lad blandingen køle af så den er lun/halv-kold.
Husblassen sættes i et glas eller en kande med koldt vand i ca. 10 minutter. Kram den fri for vand bagefter.
Smelt husblassen i en kasserolle sammen med lidt af bærblandingen, rør i det mens det smelter (det går stærkt).
Når blandingen med husblassen er smeltet, blandes den sammen med resten af bærblandingen og så vender du bagefter yoghurten ned i blandingen. Vend dernæst flødeskummet ned i blandingen.
Stil skålen med mousse i køleskabet i nogle timer inden du fordeler den ud på kagebunden (jeg plejer at vente mindst 6-8 timer inden jeg anvender den).
SE OGSÅ: Kageudstyr: Hvad har du brug for?
-
- 250 gram jordbær (frosne eller friske)
-
- 2 spsk. sukker
-
- 2 tsk. vaniljesukker
-
- 2 dl yoghurt naturel
-
- 5 dl piskefløde (½ liter)
- 6 blade husblas
-
- Pisk fløden til flødeskum (pisk let og stil derefter i køleskab)
-
- Kog jordbærrene i 5 minutter
-
- Lad jordbærrene køle af så de er lune/halv-kolde.
-
- Bland de kogte bær med sukker og vaniljesukker.
-
- Sæt husblas i et glas eller en kande med koldt vand i ca. 10 minutter
-
- Kram husblassen fri for vand og smelt den i en kasserolle med et par skefulde af bærblandingen. Rør i det mens det smelter (det går stærkt).
-
- Når husblassen er smeltet, blandes den sammen med resten af bærblandingen.
-
- Vend yoghurten ned i blandingen.
-
- Vend dernæst flødeskummet ned i blandingen.
- Stil skålen med mousse i køleskabet i nogle timer inden du fordeler den ud på kagebundene (jeg plejer at vente 6-8 timer inden jeg anvender den).