Barnedåbskage til en lille pige

Her er en sød barnedåbskage, som jeg har lavet for nylig. Kagen er til min kollega, som skulle fejre barnedåb for sin lille pige.

barnedåb4

Pynt

Kagen er pyntet med lyserøde sko i fondant. Skoene var ret sjove at lave, men snørebåndene var med tungen lige i munden 😯 . Jeg måtte bruge en pincet for at få dem igennem de bittesmå snørebåndshuller i fondant. Den tutorial, jeg brugte til at lave skoene er rigtig god og nem at anvende.

SE OGSÅ: De bedste dåbsgaver i 2018 – masser af gave idéer til barnedåb

barnedåb1

Jeg har pyntet siderne af kagen med cirkler i forskellige størrelser, som jeg har lavet med runde udstikkere. Bogstaverne oven på kagen er lavet med udstikkeren Funky Alphabet & Numbers fra FMM.

Blomsterne og sommerfuglene er super nemme at lave og jeg har brugt en udstikker, så det er lige til at gå til. Jeg har dekoreret blomsterne med små sukkerperler.

Overtræk på kagen

Overtrækket er lavet af 70% fondant blandet med 30% marcipan, derfor den lidt gullige farve. Jeg blander tit fondant og marcipan, da jeg synes det smager bedre end ren fondant. Jeg blander dog sjældent mere end 30% marcipan i, da jeg synes overtrækket begynder at revne meget let ved større mængder marcipan og kagen sveder frygteligt jo mere marcipan, der kommer i, f.eks. har jeg erfaret at det kan give problemer ved 50/50% blandinger og derover.

Kanten har jeg lavet med royal icing og en rund tyl. Det er min første royal icing kant og den er da blevet meget god, hvis jeg selv skal sige det.

barnedåb3

Fyld

Kagen består af chokoladebunde og fyldet er med hindbær og chokolademousse. Som
opsmøring har jeg anvendt chokolade ganache. Jeg anvender ikke smørcreme ret tit, men jeg har tænkt mig at eksperimentere lidt med smørcreme og prøve at finde en opskrift der ikke smager for meget af smør. Måske har du et forslag?

barnedåb2

___

All images & content are copyright protected. Please do not use  images or text without prior permission.