Bryllupskage med kallaliljer og roser

 Her er lidt inspiration til en dejlig bryllupskage, som jeg lavede for nylig. Den er med orange roser og elfenbensfarvede kallaliljer.

bryllup1

Jeg har her lavet en enkel hvid bryllupskage i 2 etager. Bundene i kagen er KageMor lyse bunde. Dem har jeg brugt flere gange og jeg synes de er rigtig gode til fondant kager.

Fyldet i kagen er mango-passionsfrugt mousse og mørk chokolade ganache. Det er en rigtig god kombination af den let syrlige mango-passionsfrugt mousse og den mere søde chokolade. Kagen er smurt op med smørcreme og overtrukket med  fondant. Denne kombination af bunde og fyld smager fantastisk, kagen blev blød, lækker og saftig.

Hvis du selv skal i gang med at lave en bryllupskage, kan du få glæde af min fondantkage vejledning. Det er et godt sted at starte, hvis du er begynder 🙂

Pynt

Roserne (se her for vejledning) er lavet i Wiltons flower paste, som er farvet med orange pastafarve. Hver blomst er desuden dustet med orange pulverfarve med glimmer.

bryllup2

Jeg synes kallaliljer er meget smukke og eksotiske blomster og de ses ofte  på bryllupskager, så der skulle selvfølgelig også kallaliljer på denne kage. Jeg har brugt en kallalilje udstikker til at lave blomsterne og det er ret nemt. En ekstra bonus ved kallaliljer er, at de oveni deres flotte udseende er  utrolig nemme at lave i fondant. Se her hvis du vil lære at lave kallaliljer i fondant.

bryllup3

Perlekanterne er lavet i fondant med en silikoneform, jeg har tidligere skrevet et blogindlæg om, hvordan man laver perlekanter nemt og hurtigt.

perle10

Sådan stabler du kager

Denne kage er i 2 etager. Det er ikke særlig svært at stable en kage i flere etager, men du skal sikre, at der er ordentlig støtte i form af pinde. Du må aldrig bare sætte kagerne oven på hinanden uden nogen støtte, da den nederste kage ikke vil kunne klare vægten og langsomt begynde at kollapse – temmelig katastrofalt, hvis det sker midt i en bryllupsreception!

Du kan købe særlige kage støttepinde (dowel rods), som er fødevaregodkendte. Til kagen på billedet har jeg anvendt 3 pinde, da den øverste kage ikke er særlig stor. Til en større kage skal du anvende flere pinde. Du kan læse mere om hvordan du stabler kager her.

bryllup4

Det er sjovt at lave en kage i flere etager, men det er måske en god idé at starte med en mindre konstruktion, f.eks. 2 etager inden du kaster dig ud i et 5-etage projekt 🙂

Spørg endelig, hvis du er i tvivl om noget eller har forslag/kommentarer 🙂

bryllup5