Lækker opskrift på “Devils food cake” – en syndig chokoladekage, som smager himmelsk!
Jeg skulle have kage med på arbejde og jeg har længe haft kik på en “Devils food cake” da jeg synes det er sådan et sjovt navn – og fordi jeg elsker chokolade, selvfølgelig!
Den blev rigtig god og kollegaerne elskede den også 🙂 Hvis du selv har lyst til at smage, kan du se hvordan jeg gjorde her:
Sådan gør du:
(Se hele opskriften nederst i indlægget)
Forsvarm ovnen til 180 grader. Smør 2 forme på ca. 20 cm i diameter (du skal bruge 2 forme fordi kagen består af 2 bunde, der er sat ovenpå hinanden). Jeg plejer også at fore formen med stykker af bagepapir, da jeg så er sikker på at kagen er let at få ud af formen uden den går i stykker.
Kom kakao og rørsukker i en skål og hæld kogende vand over. Pisk grundigt til ingredienserne er mikset sammen og sukkeret er helt opløst.
I en anden skål kommer du blødt usaltet smør og hvidt sukker og pisker det sammen til det er lyst og cremet. Jeg bruger en røremaskine, da man ellers kan blive godt træt i hånden. Kom derefter vanilje ekstrakt i.
I en 3. skål blander du mel, bagepulver og natron.
Tag skålen med smør- og sukkerblandingen og tilsæt et æg. Kom derefter en skefuld af mel-blandingen i. Tilsæt endnu et æg, derefter en skefuld fra mel-blandingen. Imens du fortsat pisker tilføjer du nu resten af mel-blandingen.
Når det hele er rørt sammen, tilsætter du kakao-blandingen. Rør kakao-blandingen sammen med resten ved hjælp af en dejskraber eller en stor røreske.
Kom halvdelen af dejen i den ene kageform og den anden halvdel i den anden form. Dejen dækker kun lige bunden af formen. Jeg vejede faktisk kagedejen inden jeg kom den i formene. Den vejede ca. 800 gram, så jeg kom 400 gram i hver form.
Det kan måske virke fjollet at veje sin kagedej, men jeg ville være helt sikker på, at bundene blev lige høje og der ikke kom for meget dej i den ene form i forhold til den anden.
Kom formene i ovnen og bag dem i ca. 30 minutter eller til der ikke kommer dej med op, når du stikker en strikkepind, kødnål eller lignende i kagen.
Tag kagerne ud ad ovnen og lad dem køle af på en rist i 5-10 minutter.
Frosting – sådan gør du:
Imens kagerne er i ovnen, kan du forberede frostingen:
Kom vand, rørsukker og usaltet smør i en kasserolle. Lad det smelte ved lav varme.
Når blandingen begynder at små-koge, tager du kasserollen af komfuret og tilfører hakket chokolade og rører det grundigt sammen. Lad det stå et minuts tid. Kom det over i en skål og pisk til blandingen er jævn.
Lad det stå i ca. 1 time, men pisk i det af og til. I mellemtiden har du taget kagerne ud af ovnen og de er kølet af. Kagerne er nu klar til frostingen.
Samling af kagen
Placér den ene kage på et kagefad, men med toppen nedad:
Kom ca. 1/3 del af frostingen på kagen og fordel den med en paletkniv. Placér derefter den anden kage ovenpå, så toppen af denne kage vender opad.
Kom resten af frostingen ud over kagens top og sider. Du kan bruge en paletkniv. Velbekomme!
Holdbarhed
Kagen kan bages en dag før du skal bruge den, men pak den ind i madfilm og opbevar den i en pose, så den ikke får luft. Vent med at lave frostingen og komme den på til du skal bruge den.
Kagen kan fryses ned i 1-2 måneder, hvis den er pakket grundigt ind, men igen uden frosting.
Hvis du har en rest kage i overskud, kan den holde sig 2-3 dage i køleskabet, hvis den er omhyggeligt pakket ind i stanniol eller lign.
- Til kagen:
- 50 gram kakaopulver (sigtet)
- 100 gram rørsukker
- 250 ml kogende vand
- 125 grams blød usaltet smør + lidt ekstra til at smøre kageformen
- 150 gram almindeligt hvidt sukker
- 225 gram hvedemel (sigtet)
- ½ tsk. bagepulver
- ½ tsk. natron
- 2 tsk. vanilje ekstrakt
- 2 store æg
- Til frostingen:
- 85 ml vand
- 20 gram rørsukker
- 115 gram usaltet smør
- 200 gram mørk chokolade (finthakket)
- (jeg har reduceret mængden af frosting med 1/3 del, da der var grotesk meget frosting i den oprindelige opskrift)
- Forsvarm ovnen til 180 grader.
- Smør 2 forme på ca. 20 cm i diameter. Du kan evt. fore dem med bagepapir også.
- Kom kakao og rørsukker i en skål og hæld kogende vand over. Pisk grundigt til ingredienserne er mikset sammen og sukkeret er helt opløst.
- I en anden skål kommer du blødt usaltet smør og hvidt sukker og pisker det sammen til det er lyst og cremet.
- Kom derefter vanilje ekstrakt i.
- I en 3. skål blander du mel, bagepulver og natron.
- Tag skålen med smør- og sukkerblandingen og tilsæt et æg. Kom derefter en skefuld af mel-blandingen i. T
- Tilsæt endnu et æg, derefter en skefuld fra mel-blandingen.
- Imens du fortsat pisker tilføjer du nu resten af mel-blandingen.
- Når det hele er rørt sammen, tilsætter du kakao-blandingen og rører det hele sammen.
- Rør kakao-blandingen sammen med resten ved hjælp af en dejskraber eller en stor røreske.
- Kom halvdelen af dejen i den ene kageform og den anden halvdel i den anden form.
- Kom formene i ovnen og bag dem i ca. 30 minutter eller til der ikke kommer dej med op, når du stikker en strikkepind eller kødnål i kagen.
- Tag kagerne ud ad ovnen og lad dem køle af på en rist i 5-10 minutter.
- Frosting:
- Kom vand, rørsukker og usaltet smør i en kasserolle. Lad det smelte ved lav varme.
- Når blandingen begynder at små-koge, tager du kasserollen af komfuret og tilfører hakket chokolade og rører det grundigt sammen.
- Lad det stå et minuts tid. Kom det over i en skål og pisk til blandingen er jævn.
- Lad det stå i ca. 1 time, men pisk i det af og til.
- Placér den ene kage på et kagefad, men med toppen nedad:
- Kom ca. 1/3 del af frostingen på kagen og fordel den med en paletkniv.
- Placér derefter den anden kage ovenpå, så toppen af denne kage vender opad.
- Kom resten af frostingen ud over kagens top og sider. Du kan bruge en paletkniv.