I dag får du en dejlig opskrift på chokolade smørcreme / frosting. Du kan bruge den sammen med cupcakes.
Du kan bruge denne smørcreme / frosting til mange forskellige typer cupcakes, men min favorit er nu at kombinere chokoladecremen med chokolade cupcakes – men nu er jeg også en værre chocoholic 🙂
Sådan pynter du dine cupcakes med frosting
Til chokolade frostingen, skal du bruge en 1M tyl fra Wilton, som er den tyl, jeg anvender mest til cupcake frosting. Den laver nemt en flot, tyk hvirvel, der ser meget ensartet ud. Jeg har et sæt med forskellige tyller fra firmaet Wilton, hvor 1M og en hel masse andre fantastiske tyller er inkluderet. En anden mulighed for at udsmykke dine cupcakes er at bruge Wilton nr. 2A, (som også er med i min samling af tyller), den er perfekt, hvis du vil have en top af frosting ovenpå dine cupcakes, men uden en hvirvel. Der findes også mange søde muffins papirforme, der kan give dine cupcakes et ekstra pift, når du serverer dem. Du kan evt. have glæde af at kikke på denne youtube video hvis du vil lære mere om cupcake frosting.
SE OGSÅ: De vigtigste redskaber til at lave cupcakes og muffins
- 225 gram usaltet smør
- 220 gram flormelis
- 1 tsk vanilleekstrakt eller 1 vaniljestang
- 170 gram chokolade (mild mørk chokolade, fx 55 % kakaoindhold, ikke 72% kakaoindhold og derover)
- Smørret skal have stuetemperatur. Kom det op i en skål og pisk det til det har en blød og cremet konsistens (røres i ca. 2-3 min.). Jeg bruger en røremaskine.
- Tilsæt gradvist flormelis og rør det sammen med smørret til det har en jævn konsistens (ca. 3-4 min.).
- Tilsæt vaniljeekstrakt eller flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og kom dem i cremen
- Hak chokoladen i mindre stykker (du kan også anvende chokoladeknapper) og smelt chokoladen over et vandbad.
- Tilsæt langsomt den smeltede chokolade imens du pisker indtil smørcremen har en glat og cremet konsistens.
Vigtigt: Brug en mild mørk chokolade af god kvalitet – f.eks. Callebaut eller Valrhona, hvis du vil være sikker på at få et godt resultat.