• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Blomsterkager

En blog om at lave kager og sukkerblomster

  • Forside
  • Lær at lave fondant kager
  • Udstyr
  • Vejledninger – fondant
    • Sukkerblomster & blade
    • Bogstaver & kagekanter
    • Legetøj & dyr
    • Fondant teknikker
  • Opskrifter
    • Oversigt over opskrifter
    • Kageopskrifter
    • Kagebunde
    • Mousse & Ganache
    • Cupcakes
    • Smørcreme / frosting
  • Kager til inspiration
    • Alle kager
    • Bryllupskager
    • Barnedåb
    • Børnekager
    • Sjove kager

Opskrift på ferskenmousse

27. december 2016 by Karen

Email, RSS Follow
Pin It

Ferskenmousse! Det lød spændende og det måtte jeg prøve! Jeg kan fortælle, at det smager dejligt i en kage.

fer

Se opskriften nederst i indlægget.

STIV MOUSSE = SUCCES

Det er meget vigtigt at moussen bliver stiv nok! Det kan nemlig udvikle sig katastrofalt, hvis moussen ikke er stiv og begynder at skvatte sammen fordi det betyder, at den langsomt siver ud mellem bundene og får overtrækket til at bule på midten af kagen – super skidt lige midt i fødselsdagen..

Det er derfor meget vigtigt, at du kommer den rette mængde husblas i din mousse og lader den hærde op inden du serverer kagen. Alternativt kan man købe professionelle fromagepulvere, de er meget simple at anvende, de skal bare blandes med de øvrige ingredienser og så sikrer fromagepulveret, at moussen bliver tilstrækkelig stiv. Jeg bruger af og til neutral fromage i min mousse til fondantkager og jeg tilsætter så selv smag i form af bær, juice, chokolade osv.

Opskrift på fersken mousse
 
Print
Opskriften rækker til 1 lag i en kage på Ø22 cm
Forfatter: -
Ingredienser
  • 5 blade husblas
  • 250 g ferskenpuré (ca. 6-8 halve ferskner fra dåse)
  • 3 spsk citronsaft
  • 2 pasteuriserede æggehvider
  • ½ dl sukker
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1 dl piskefløde
Beskrivelse
  1. Pisk fløden til flødeskum (pisk let og stil derefter i køleskab)
  2. Blend fersknerne, rør vanillesukker i.
  3. Sæt husblas i et glas eller en kande med koldt vand i ca. 10 minutter
  4. Kram husblassen fri for vand og smelt den i en kasserolle med citronsaften og 1-2 tsk af ferskenpuréen. Rør i det mens det smelter (det går stærkt).
  5. Når husblassen er smeltet, blandes det sammen med resten af ferskenpuréen.
  6. Pisk æggehvider og sukker stift. Vend det ned i blandingen.
  7. Vend dernæst flødeskummet ned i blandingen.
  8. Stil skålen med mousse i køleskabet i nogle timer inden du fordeler den ud på kagebundene (jeg plejer at vente 6-8 timer inden jeg anvender den).
3.5.3208

 

Hvad andre læser:

Kagedekoration for begyndere: Step 2 - Sådan laver du hindbærmousse (fyld)
Opskrift på dejlig jordbærkage
Opskrift på hindbærroulade
Opskrift på en lækker og nem rabarberkage

Filed Under: Mousse & Ganache, Opskrifter Tagged With: Fersken, Ferskenmousse, Mousse, Opskrifter, vejledning

Previous Post: « Lækre grovboller
Next Post: Lækker opskrift på chokolade lagkagebunde »

Primary Sidebar

Velkommen til Blomsterkager.dk

Hej! Tak fordi du kikker forbi. Jeg hedder Karen og jeg elsker at bage og lave blomster af fondant. Her kan du finde masser af tutorials og opskrifter.

Følg min blog

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Pinterest

Søg i opskrifter

Kategorier

  • Alle kager
  • Barnedåb
  • Bogstaver & kagekanter
  • Børnekager
  • Brød & Boller
  • Bryllupskager
  • Cupcakes
  • Fondant teknikker
  • Kagebunde
  • Kageopskrifter
  • Kager til inspiration
  • Lær at lave fondant kager
  • Legetøj & dyr
  • Mest populære indlæg
  • Mousse & Ganache
  • Opskrifter
  • Sjove kager
  • Smørcreme / frosting
  • Sukkerblomster & blade
  • Værktøjer
  • Vejledninger – fondant

Footer

Om Karen

Jeg hedder Karen og jeg elsker at bage og lave blomster og andre ting i fondant.
se mere her

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter
Privatlivspolitik & Cookies.
Denne side kan indeholde affiliate links.
Jordbær mousse kage med fondant lagkage

Copyright © 2019 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress

Denne webside anvender cookies til at gøre vores indhold og annoncer mere personlige.OK For mere info
Privacy & Cookies Policy