Sådan laver du små søde miniblomster

Disse miniblomster er rigtig søde og gode at anvende som fyldblomster imellem større sukkerblomster på en kage og du kan også dekorere cupcakes med dem.

mini5

Det er en god idé at lave en stor portion af disse miniblomster til at have liggende, så har du nogle hurtige blomster ved hånden, hvis du lige skal pynte en kage eller cupcakes i en fart. Blomsterne kan sagtens holde i månedsvis – bare pak dem ind i plastik, så de ikke bliver støvet eller får fugt.

Her får du en vejledning i, hvordan du laver små sukkerblomster i fondant eller gum paste.

Du skal bruge følgende:

Fondant eller gum paste  i forskellige farver (se her for en guide til, hvordan du farver fondant)
Tylosepulver, (kun, hvis du bruger fondant)
Pastafarve
Duster med maizenamel
Non-stick board/skærebræt
Pensler
Rullepind
Udstikker, f.eks. ”Daisy Fondant Plunger” eller anden lille blomsterudstikker.
Spiselig lim (edible glue)
Evt. sukkerperler

Sådan gør du:

1) Farv fondanten eller gumpasten i den ønskede farve. Hvis du har tænkt dig at bruge blomsterne i en buket med større og mere kraftigt farvede sukkerblomster er det en god idé, at dine små fyldblomster er i en neutral farve som hvid.

farve 5

2) Ælt fondanten grundigt og tilsæt en knivspids tylosepulver. Det får fondanten til at hærde lidt op, så den er nemmere at arbejde med. Hvis du anvender gum paste skal du ikke bruge tylosepulver.

Husk altid at opbevare fondanten i en tillukket plastikpose når du ikke bruger den, da den ellers bliver hård og ødelagt.

3) Kom maizena (majsmel) på et non-stick board, du kan fordele maizenaen med en duster.

duster

4) Udrul fondanten, det skal ikke være for for tykt, men heller ikke papirstyndt! Du må prøve dig frem.

1-IMG_3575

5) Udstik et passende antal blomster med en blomsterudstikker.  Kør rundt med udstikkeren, mens du presser hårdt ned på fondanten. På den måde får du lavet et rent snit, så der ikke hænger ekstra fondant fast på kanterne af blomsten.

mini1

6) Hvis du skal lave mange blomster, er det nemmest at udrulle et stort stykke fondant / gum paste og udstikke alle blomsterne på én gang. Læg de blomster du ikke bruger under noget madfilm eller du kan anvende en ”opbevaringsfolder” fra Wilton, så tørrer de ikke imens.

mini2

mini3

7) Tag en blomst ad gangen, pensl midten af blomsten med lim og sæt en lille perle fast i limen.

mini4

Jeg håber du kan bruge vejledningen. Skriv gerne, hvis du har spørgsmål eller forslag til andre måder at gøre det på   🙂