Lækker opskrift på en lidt tung chokoladekage kombineret med en valnøddebund. Den er bare lækker! 😉
Jeg skulle have kage med på arbejde og denne kage er dejlig nem og hurtig at lave – og kollegaerne elskede den.
(Se opskrift nederst)
Valnøddebund:
Start med at hakke valnødderne meget fint, så de bliver til mel og bland nøddemelet med rørsukker. Tilsæt hvedemel. Hak blødt smør i mindre stykker og bland det sammen med. Det er en fordel, hvis du har en røremaskine.
Når dejen er samlet (minder om en mørdej), fordeler du den i en smurt kageform, det kan være en bradepande (20×20 cm) eller en springform, der er ca. 20 cm i diameter. Tryk dejen fast.
Herefter bager du kagen i 20 min. i ovnen ved 180 grader.
Chokoladekage:
Hak chokoladen i grove stykker. Vigtigt: Brug en mild mørk chokolade af god kvalitet – f.eks. Callebaut eller Valrhona til din chokolademousse, hvis du vil være sikker på at få et godt resultat.
Kom chokoladen op i en lille gryde sammen med smør. Lad det smelte ved svag varme, rør i det ind i mellem.
Køl det af og pisk det sammen med æg og vaniljesukker.
Tag kagen ud af ovnen og kom chokolademassen ovenpå valnøddebunden. Sæt kagen tilbage i ovnen i ca. 20-22 min. ved 180 grader.
Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af. Drys flormelis ud over igennem en si. Pynt med hele valnødder.
- Valnøddebund:
- 120 gram valnødder
- 115 gram rørsukker
- 190 gram hvedemel
- 115 gram smør
- Chokoladekage:
- 40 gram smør
- 225 gram mørk chokolade (ikke for bitter, undgå 70-80% kakaoindhold)
- 3 æg
- 1,5 tsk vaniljesukker
- Flormelis til pynt
- Tænd ovnen på 180 grader, almindelig over/under varme.
- Valnøddebund:
- Hak valnødderne til mel og bland melet med rørsukker.
- Tilsæt hvedemel.
- Hak blødt smør i mindre stykker og tilsæt til melblandingen.
- Saml dejen (konsistens som mørdej).
- Fordel dejen i en smurt kageform og tryk den fast.
- Bag kagen i 20 min. i ovnen ved 180 grader.
- Chokoladekage:
- Hak chokoladen og smør i grove stykker.
- Kom det op i en lille gryde.
- Lad det smelte ved svag varme, rør i det ind i mellem.
- Køl det af
- Pisk æg og vaniljesukker sammen og tilsæt chokoladeblandingen
- Når valnøddebunden har været i ovnen i 20 minutter, tager du den ud og kommer chokoladedejen ovenpå.
- Sæt kagen tilbage i ovnen i ca. 20-22 min. ved 180 grader.
- Lad kagen køle af.
- Drys flormelis ud over kagen, brug en si.
- Pynt med hele valnødder.