Lækker chokoladekage på valnøddebund

Lækker opskrift på en lidt tung chokoladekage kombineret med en valnøddebund. Den er bare lækker! 😉

chokonød3

Jeg skulle have kage med på arbejde og denne kage er dejlig nem og hurtig at lave – og kollegaerne elskede den.

(Se opskrift nederst)

chokonød1

Valnøddebund:

Start med at hakke valnødderne meget fint, så de bliver til mel og bland nøddemelet med rørsukker. Tilsæt hvedemel. Hak blødt smør i mindre stykker og bland det sammen med. Det er en fordel, hvis du har en røremaskine.

Når dejen er samlet (minder om en mørdej), fordeler du den i en smurt kageform, det kan være en bradepande (20×20 cm) eller en springform, der er ca. 20 cm i diameter. Tryk dejen fast.

Herefter bager du kagen i 20 min. i ovnen ved 180 grader.

chokonød4

Chokoladekage:

Hak chokoladen i grove stykker. Vigtigt: Brug en mild mørk chokolade af god kvalitet – f.eks. Callebaut eller Valrhona til din chokolademousse, hvis du vil være sikker på at få et godt resultat.

Kom chokoladen op i en lille gryde sammen med smør. Lad det smelte ved svag varme, rør i det ind i mellem.

Køl det af og pisk det sammen med æg og vaniljesukker.

Tag kagen ud af ovnen og kom chokolademassen ovenpå valnøddebunden. Sæt kagen tilbage i ovnen i ca. 20-22 min. ved 180 grader.

Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af. Drys flormelis ud over igennem en si. Pynt med hele valnødder.

chokonød2

 

Lækker chokoladekage med valnøddebund
 
Lækker chokoladekage på valnøddebund. Passer til en bradepande på 20x20 eller springform på ca. ø20-22 cm.
Forfatter:
Ingredienser
  • Valnøddebund:
  • 120 gram valnødder
  • 115 gram rørsukker
  • 190 gram hvedemel
  • 115 gram smør
  • Chokoladekage:
  • 40 gram smør
  • 225 gram mørk chokolade (ikke for bitter, undgå 70-80% kakaoindhold)
  • 3 æg
  • 1,5 tsk vaniljesukker
  • Flormelis til pynt
Beskrivelse
  1. Tænd ovnen på 180 grader, almindelig over/under varme.
  2. Valnøddebund:
  3. Hak valnødderne til mel og bland melet med rørsukker.
  4. Tilsæt hvedemel.
  5. Hak blødt smør i mindre stykker og tilsæt til melblandingen.
  6. Saml dejen (konsistens som mørdej).
  7. Fordel dejen i en smurt kageform og tryk den fast.
  8. Bag kagen i 20 min. i ovnen ved 180 grader.
  9. Chokoladekage:
  10. Hak chokoladen og smør i grove stykker.
  11. Kom det op i en lille gryde.
  12. Lad det smelte ved svag varme, rør i det ind i mellem.
  13. Køl det af
  14. Pisk æg og vaniljesukker sammen og tilsæt chokoladeblandingen
  15. Når valnøddebunden har været i ovnen i 20 minutter, tager du den ud og kommer chokoladedejen ovenpå.
  16. Sæt kagen tilbage i ovnen i ca. 20-22 min. ved 180 grader.
  17. Lad kagen køle af.
  18. Drys flormelis ud over kagen, brug en si.
  19. Pynt med hele valnødder.