Lækker chokoladekage på valnøddebund

Lækker opskrift på en lidt tung chokoladekage kombineret med en valnøddebund. Den er bare lækker! 😉

chokonød3

Jeg skulle have kage med på arbejde og denne kage er dejlig nem og hurtig at lave – og kollegaerne elskede den.

(Se opskrift nederst)

chokonød1

Valnøddebund:

Start med at hakke valnødderne meget fint, så de bliver til mel og bland nøddemelet med rørsukker. Tilsæt hvedemel. Hak blødt smør i mindre stykker og bland det sammen med. Det er en fordel, hvis du har en røremaskine.

Når dejen er samlet (minder om en mørdej), fordeler du den i en smurt kageform, det kan være en bradepande (20×20 cm) eller en springform, der er ca. 20 cm i diameter. Tryk dejen fast.

Herefter bager du kagen i 20 min. i ovnen ved 180 grader.

chokonød4

Chokoladekage:

Hak chokoladen i grove stykker. Vigtigt: Brug en mild mørk chokolade af god kvalitet – f.eks. Callebaut eller Valrhona til din chokolademousse, hvis du vil være sikker på at få et godt resultat.

Kom chokoladen op i en lille gryde sammen med smør. Lad det smelte ved svag varme, rør i det ind i mellem.

Køl det af og pisk det sammen med æg og vaniljesukker.

Tag kagen ud af ovnen og kom chokolademassen ovenpå valnøddebunden. Sæt kagen tilbage i ovnen i ca. 20-22 min. ved 180 grader.

Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af. Drys flormelis ud over igennem en si. Pynt med hele valnødder.

chokonød2

 

 

Lækker chokoladekage med valnøddebund
Author:
Lækker chokoladekage på valnøddebund. Passer til en bradepande på 20×20 eller springform på ca. ø20-22 cm.
Ingredients
  • Valnøddebund:
  • 120 gram valnødder
  • 115 gram rørsukker
  • 190 gram hvedemel
  • 115 gram smør
  • Chokoladekage:
  • 40 gram smør
  • 225 gram mørk chokolade (ikke for bitter, undgå 70-80% kakaoindhold)
  • 3 æg
  • 1,5 tsk vaniljesukker
  • Flormelis til pynt
Instructions
  1. Tænd ovnen på 180 grader, almindelig over/under varme.
  2. Valnøddebund:
  3. Hak valnødderne til mel og bland melet med rørsukker.
  4. Tilsæt hvedemel.
  5. Hak blødt smør i mindre stykker og tilsæt til melblandingen.
  6. Saml dejen (konsistens som mørdej).
  7. Fordel dejen i en smurt kageform og tryk den fast.
  8. Bag kagen i 20 min. i ovnen ved 180 grader.
  9. Chokoladekage:
  10. Hak chokoladen og smør i grove stykker.
  11. Kom det op i en lille gryde.
  12. Lad det smelte ved svag varme, rør i det ind i mellem.
  13. Køl det af
  14. Pisk æg og vaniljesukker sammen og tilsæt chokoladeblandingen
  15. Når valnøddebunden har været i ovnen i 20 minutter, tager du den ud og kommer chokoladedejen ovenpå.
  16. Sæt kagen tilbage i ovnen i ca. 20-22 min. ved 180 grader.
  17. Lad kagen køle af.
  18. Drys flormelis ud over kagen, brug en si.
  19. Pynt med hele valnødder.