Sådan dekorerer du med cirkler til en barnedåbskage

Cirkler eller kugler på siden af kagen, kan være en flot finish og er nem pynt til en barnedåbskage. Her får du idéer og en vejledning, der viser, hvordan du kan lave dem.

1-Cirkler

Der er forskellige muligheder for at lave cirkler på en kage og cirkler kan se virkelig flotte ud på en barnedåbskage.

På denne dåbskage, er der lavet cirkler i forskellige farver:

barnedåb2

En anden mulighed er at lave cirkler inden i hinanden:

cirkel6

Eller et mix af store og små cirkler:

cirkel7

Her er eksempler på flotte kager, hvor du kan få inspiration til cirkler:

Skærmbillede 2015-12-17 kl. 15.41.20

Skærmbillede 2015-12-17 kl. 15.42.19

Du kan også lave en kage, hvor cirklerne overlapper hinanden:

cirkel1

Se en flot barnedåbskage med dette mønster:

Skærmbillede 2015-12-17 kl. 15.39.34

Sådan laver du cirkler

Det er super nemt at lave cirkler / kugler i fondant eller gum paste til din barnedåbskage eller fødselsdagskage, men hvis du er i tvivl om noget, kan du kikke i vejledningen herunder.

Du skal bruge:

Fondant eller gum paste
Tylosepulver, (kun, hvis du bruger fondant)
Pastafarver
Runde udstikkere (jeg har et sæt med udstikkere i forskellige størrelser)
Duster med maizena mel
Non-stick board /skærebræt uden riller
Rullepind
Edible glue (spiseligt lim)
Pensel (til lim)
Evt. opbevaringsfolder fra Wilton

Sådan gør du:

1) Ælt fondanten så den er blød og tilføj en lille knivspids tylosepulver. Uden tylosepulver bliver fondanten for blød og svær at arbejde med. Hvis du anvender gum paste / sugar paste i stedet for fondant skal du ikke tilsætte tylosepulver.

2) Farv fondanten i de farver, som du skal bruge til dine cirkler. Du skal bruge pastafarver. Se vejledning.

3) Tag et non stick board eller skærebræt uden riller og dust det med maizena mel. Du kan bruge en duster. Du skal også duste din rullepind lidt inden du starter.

duster

4) Udrul dernæst fondanten / gum paste tyndt, men ikke for tyndt, du må prøve dig lidt frem. Dine cirkler skal ikke være for tykke og kluntede at se på, men hvis de bliver for tynde, krøller de let sammen.

udrulle fondant

5) Udstik en cirkel / kugle med en rund udstikker. Kør rundt med udstikkeren, mens du presser ned på fondanten. På den måde får du lavet et rent snit, så der ikke hænger ekstra fondant fast på cirklen.

cirkel3

cirkel4

cirkel5

6) Hvis du skal lave flere cirkler er det nemmest at udrulle et stort stykke fondant / gum paste og udstikke alle cirklerne på én gang. Det er en god idé at udstikke rigeligt i forskellige størrelser. Sørg for at lægge dem under noget plastik, så de ikke bliver stenhårde. Jeg bruger en opbevaringsfolder fra Wilton.

1-IMG_3679

7) Når du har udstukket alle cirklerne, skal du lime dem fast på kagen. Pensl kagen med spiselig lim, dér hvor cirklerne skal sidde og lim dem fast. Husk at cirklerne skal sættes fast, mens de stadig er bløde, hvis de er blevet hårde, kan du ikke få dem til at sidde fast på kagen.