Sådan laver du flotte kagedekorationer med sukkerblonder

Sukkerblonder er en flot måde at dekorere dine festkager og cupcakes på og så er det ret nemt at lave

cup5

Jeg har flere gange brugt sukkerblonder til dekoration af både fondantkager og cupcakes.

Du kan både bruge dem som dekoration på toppen og på siderne af en kage. Du klistrer dem fast på kagen med lidt vand eller spiselig lim, som du først pensler kagen med.

Du kan sagtens spise sukkerblonderne, smagen er lidt sød, men rimelig neutral, det er lidt som at spise candyfloss, de går lynhurtigt i opløsning, når de kommer ind i munden.

Du skal bruge:

Sukkermiks
Pastafarve, hvis du vil have blonderne i en anden farve end hvid.
Dejskraber eller lign. (af plastik, ikke metal)
Spiselig lim (edible glue) eller vand

Sådan gør du

1) Du laver sukkerblonderne af et færdigt miks, som du køber og pisker sammen. Husk at læse brugsanvisningen grundigt og måle præcist af. Jeg rører det sammen på en røremaskine.

Jes6

2) Hvis du vil have blonderne i en anden farve, kan du tilsætte pastafarve til mikset. Det farver temmelig meget, så tilsæt det forsigtigt lidt ad gangen, f.eks. med en tandstik, som du dypper i pastafarven og derefter tilsætter mikset. Lad blonderne tørre lidt ekstra, hvis du tilsætter farver.

3) Læg nu silikonemåtten på et bord og hæld lidt miks ud på måtten. Tag en dejskraber og fordel mikset ud over måtten. Sørg for at komme ud i alle kroge og hjørner, så du sikrer at mikset fylder måtten helt i et tyndt lag.

cup8

4) Når mikset er jævnt fordelt, skal det tørre i henhold til brugsanvisningen. Det er vist ca. 6-8 timer. Alternativt kan du lægge måtten med misket 8-10 minutter i ovnen på 75-80 grader (tjek brugsanvisningen). Når måtten har været i ovnen og kølet af, påfører jeg et ny lag sukkermiks og giver det endnu en omgang i ovnen. På den måde bliver blonderne mere jævne og pænere.

5) Når mikset er kølet af og helt tørt, kan du trække forsigtigt i silikonemåtten i forskellige retninger, så blonderne løsner sig og bagefter trækker du dem forsigtigt af måtten. Her har jeg brugt en måtte med et bladmønster:

Jes9

6) Lim blonderne fast på kagen: Start med at pensle det sted, hvor blonden skal sidde fast med lidt vand eller spiselig lim og sæt derefter blonderne forsigtigt fast på kagen

Du kan sagtens klippe blonderne til med en saks, hvis de skal have en bestem form, f.eks. pynte på cupcakes.

cup6

Opbevar blonderne pakket ind i bagepapir, hvis du ikke skal bruge dem med det samme, men sørg for at få brugt dem inden for få dage.

cup2