Sådan laver du spanske margueritter i fondant / gum paste

Spanske margueritter i fondant / gum paste er hurtige og nemme at lave og de er meget dekorative på kager. Her får du en vejledning i, hvordan du laver dem

pink marg3

Du kan lave margueritter i mange forskellige farver – hvid, gul pink osv. Her har jeg lavet dem i pink.

Du skal bruge følgende:

Fondant eller gum paste i de ønskede farver
Tylosepulver, (kun, hvis du bruger fondant)
Pastafarve (kan være gul, lyserød etc.)
Marguerit udstikker, fx fra PME
Wilton Flower Impression Mat eller anden blomsterformer til blomstens midte
Duster med maizena mel
Skærebræt uden mønster eller non-stick board
Skummåtte
Rullepind
Balling værktøj
Pensler
Tandstik
Lim (edible glue)
Blomsterformer

pink marg1

 Sådan gør du

1) Start med at farve fondanten eller gum pasten i den ønskede farve med pastafarve. Husk: Hvis fondanten eller gum pasten ligger ude for længe ad gangen, så tørrer det og bliver ubrugeligt, så opbevar det i en lufttæt pose, når det ikke anvendes.

farve3

2) Ælt fondanten / gum pasten og tilfør en knivspids tylosepulver, så fondanten bliver nemmere at arbejde med, (hvis du anvender gum paste er det ikke nødvendigt med tylosepulver).

3) Tag et non stick board / skærebræt og dust det lidt med din duster. Du skal også duste din rullepind lidt inden du starter.

4) Rul fondanten / gum pasten ud på boardet. Det skal rulles tyndt ud.

pink marg5

5) Udstik en blomst med din marguerit udstikker. Kør rundt med udstikkeren, mens du presser hårdt ned på fondanten. På den måde får du lavet et rent snit, så der ikke hænger ekstra fondant fast på blomsten. Det er nemmest at udrulle et stort stykke fondant / gum paste og udstikke alle de blomster du skal bruge på én gang. Læg dem under noget plastik eller lign. så de ikke tørrer ud.

pink marg6

6) Læg blomsten på en skummåttet og kør forsigtig med dit balling værktøj fra blomstens midte og ud på hvert blad, så du tynder kronbladene lidt.

pink marg7

7) Tag en tandstik eller skaftet af din pensel og pres ned 2-3 gange på hvert kronblad, så blomsten får aftegninger / årer.

pink marg8

 

pink marg13

8) Når du har forberedt 2 kronblade på denne måde, skal du lime dem sammen ved at pensle midten af den ene med lidt edible glue og lægge den anden blomst oveni. Sørg for at placere dem lidt forskudt.

pink marg9

9) Du skal nu lave blomstens midte. Tag en Wilton Impression Mat og dust den lidt med din maizena duster. Tag dernæst en lille klump fondant og put den ned i formen på Wilton måtten og giv fondanten et let tryk.

pink marg12

pink marg10

10) Lim blomstens midte fast på margeritten med edible glue.

pink marg11

11) Læg blomsten i en malerbakke eller blomsterformer, så blomsten får lidt facon og ikke bliver helt flad, når den tørrer. Jeg lægger også små stykker vaskeklud mellem de 2 lag af blomsten, så den får lidt fylde.

pink marg4

Og så er din marguerit ved at være færdig. Lad den tørre i et døgns tid inden du bruger den. Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål eller kommentarer til denne vejledning 🙂

pink marg2