Snickers chokolade cupcakes

Her får du en opskrift på velsmagende og skønne chokolade cupcakes med snickers karamel frosting

Dette kunne godt gå hen og blive min nye favorit cupcake. Når en cupcake indeholder chokolade OG Snickers OG chokolade mousse, så ved man, at den bare må være god 🙂

Når man smager på denne cupcake er det ligesom en chokolade eksplosion inde i munden – så hvis du ikke er til chokolade, er det her nok ikke noget for dig 😉

cc

Først bager du disse lækre chokolade cupcakes, så fylder du dem med chokolademousse og til sidst dekorerer du dem med karamel frosting og hakket snickers på toppen, guf!

snic

 Her kommer opskriften på chokolade cupcakes og chokolade mousse (chokolademousse kan undværes, hvis du foretrækker en cupcake uden). Du kan se opskriften på snickers karamel frostingen her.

Sådan pynter du dine cupcakes med frosting

Når du vil pynte dine cupcakes med en flot frosting eller topping, er det vigtigt, at du anvender den korrekte tyl og min favorittyl er  helt klart Wilton nr. 1M, som er den, jeg anvender mest til cupcake frosting. Den laver nemt en flot, tyk hvirvel, der ser meget ensartet ud. Jeg har et sæt med forskellige tyller fra firmaet Wilton, hvor 1M og en hel masse andre gode tyller er inkluderet. Til at fylde chokolade moussen i dine cupcakes, foretrækker jeg at bruge en Wilton nr. 233, som er den perfekte tyl til at fylde en cupcake (Wilton nr. 233 er også inkluderet i sættet med forskellige tyller).

Jeg kan anbefale at du kikker på denne youtube video hvis du vil lære mere om cupcake frosting.  Der findes også mange søde muffins papirforme, der kan give dine cupcakes et ekstra pift, når du serverer dem.

SE OGSÅ: De vigtigste redskaber til at lave cupcakes og muffins

Snickers chokolade cupcakes
Author:
Skønne chokolade snickers cupcakes. Opskriften giver ca. 14 stk.
Ingredients
  • Chokolade cupcakes:
  • 45 gram kakaopulver
  • 95 gram mel
  • 1/2 tsk natron
  • 3/4 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk salt
  • 2 store æg (stuetemperatur)
  • 100 gram sukker
  • 100 gram farin
  • 80 ml vegetabilsk olie (f.eks. solsikkeolie)
  • 2 tsk vaniljeekstrakt
  • 120 ml kærnemælk
  • Chokolade mousse til fyld:
  • 2,5 dl piskefløde
  • 100 gram god chokolade
  • 3 æggeblommer (pasteuriserede)
  • 2 spsk sukker
Instructions
  1. Forvarm ovnen til 175 grader.
  2. Kom muffins papirforme i en muffinsform. Opskriften giver ca. 14 stk.
  3. Rør kakaopulver, mel, natron, bagepulver og salt sammen i en skål og sæt den til side
  4. I en anden skål rører du æg, sukker, farin, olie og vaniljeekstrakt sammen indtil det har en cremet konsistens
  5. Hæld halvdelen af æg/sukker-blandingen ned i skålen med kakaopulveret, mel osv. Tilsæt halvdelen af kærnemælken og rør det forsigtigt sammen. Rør ca. 5 gange.
  6. Gentag med resten af ingredienserne og rør indtil de lige er blandet sammen, du skal endelig ikke røre ret meget. Dejen vil være tynd i konsistensen.
  7. Fordel dejen i muffinsformene. Fyld formene halvt op.
  8. Bages i ca. 18-19 minutter. Pas på ikke at give dem for længe, de må ikke blive tørre. Tjek om der kommer dej med op hvis du stikker en kødnål eller tandstik ned i dem. Der må godt hænge et par krummer ved tandstikken.
  9. Mens dine cupcakes er i ovnen, kan du lave chokolade moussen:
  10. Pisk fløden til flødeskum (pisk let og stil derefter i køleskab)
  11. Pisk sukker og æggeblommer hvide
  12. Hak chokoladen i mindre stykker og smelt den over et vandbad
  13. Bland chokoladen med æggeblommer og sukker.
  14. Vend dernæst flødeskummet forsigtig i.
  15. Når du skal fylde dine cupcakes med mousse, skal de være kølet helt af først.
  16. Kom chokolademoussen op i en sprøjtepose og sæt en tyl på (nr. 233)
  17. Tryk tyllen forsigtigt ned i cupcaken (ca. 2,5 cm ned) og pres en lille mængde chokolademousse ud i cupcaken. Du skal klemme forsigtigt på sprøjteposen, mens du trækker spidsen ud.
  18. Fordel chokolademoussen mellem alle dine cupcakes.
  19. Dekorer dine cupcakes med karamel frosting og hakket snickers.

Vigtigt: Brug en mild mørk chokolade af god kvalitet – f.eks. Callebaut eller Valrhona til din chokolademousse, hvis du vil være sikker på at få et godt resultat.