Peanutbutter cupcakes med nutella frosting

Disse lækre peanutbutter cupcakes er hurtige, lette og smager virkelig godt.


I dag synes jeg jeg ville prøve en amerikansk opskrift på peanutbutter cupcakes. I Danmark er vi måske mere til Nutella end peanutbutter, men jeg synes helt klart du skal give disse lækre peanut butter cupcakes en chance – de er bløde, svampede og ekstremt lækre 🙂 og så har jeg dekoreret dem med Nutella smørcreme.

Hvad er egentlig forskellen på peanut butter og Nutella?

Peanutbutter (jordnøddesmør) og Nutella er begge smørepålæg, som man kommer på brød, men Nutella er et smørepålæg med chokolade og hasselnødder (en europæisk opfindelse) og Peanut butter er smørepålæg med jordnødder, som er blevet ristet og knust (en amerikansk opfindelse). Peanut Butter kan enten være i en knasende eller helt glat og cremet variant. Til denne opskrift bruges den cremede type.

Og så med Nutella frosting ovenpå – mums!

Som frosting til denne lækre peanutbutter cupcake, har jeg brugt Nutella frosting – så kan det næsten ikke blive mere dekadent 😉

Sådan pynter du dine cupcakes med frosting

Når du vil pynte dine cupcakes med den perfekte frosting eller topping, er det vigtigt, at du anvender den korrekte tyl og min favorittyl er  helt klart Wilton nr. 1M, som jeg anvender mest til cupcake frosting. Den laver nemt en flot, tyk hvirvel, der ser meget ensartet ud. Jeg har et sæt med forskellige tyller fra firmaet Wilton, hvor 1M og en hel masse andre fantastiske tyller er inkluderet. En anden mulighed for at udsmykke dine cupcakes er at bruge Wilton nr. 2A, (som også er med i min samling af tyller), den er perfekt, hvis du vil have en top af frosting ovenpå dine cupcakes, men uden en hvirvel. Der findes også mange søde muffins papirforme, der kan give dine cupcakes et ekstra pift, når du serverer dem. Du kan evt. have glæde af at kikke på denne youtube video hvis du vil lære mere om cupcake frosting.

SE OGSÅ: De vigtigste redskaber til at lave cupcakes og muffins

Peanutbutter cupcakes med nutella frosting
Lækre peanutbutter cupcakes med nutella frosting
Ingredients
 • 160 g mel (mål præcist af)
 • 1 tsk bagepulver
 • ¼ tsk salt
 • 170g cremet jordnøddesmør
 • 115g usaltet smør, skal have stuetemperatur
 • 150 g farin
 • 2 store æg
 • 1 tsk vaniljeekstrakt
 • 75 ml mælk
Instructions
 1. Forvarm ovnen til 175 grader.
 2. Kom muffins papirforme i en muffinsform. Der er til 12 cup cakes.
 3. Bland mel, bagepulver og salt sammen i en stor skål.
 4. I en anden skål piskes fløde sammen med jordnøddesmør, smør og farin indtil det har en luftigt og cremet konsistens. Det tager ca. 2 min. Brug evt. en røremaskine, det er nemmere.
 5. Tilsæt æggende et ad gangen og derefter vaniljeekstrakt.
 6. Tilsæt stille og roligt mel-blandingen, idet du skiftevis tilsætter lidt af mel-blandingen og skiftevis lidt mælk til dejen. Vend det sammen i skålen med en dejskraber. Rør endelig ikke for meget, det skal bare lige være blandet sammen, da dine cupcakes ellers kan blive tørre.
 7. Fordel dejen i de 12 muffinsforme.
 8. Bages i ca. 22-23 minutter eller indtil der kun kommer få krummer med op, hvis du stikker en kødnål eller strikkepind ned i dem.
 9. Lad dem køle af, inden du pynter dem med frostingen.
 10. Opbevar dine cupcakes i en lufttæt beholder ved stuetemperatur i max 2-3 dage. Opbevares i køleskab, hvis du har pyntet dem med frosting.