Klassisk chokolade cupcake med vanilje frosting

En lækker hjemmelavet chokolade cupcake toppet med min yndlings vanilje frosting. En opskrift du  risikerer at blive så glad for at du vil bruge den igen og igen

ch va cc

Dette er en hurtig og nem opskrift på chokolade cupcakes med vanilje frosting (smørcreme) Enkel og lige til at gå til, men de smager alligevel rigtig godt. Chokolade cupcake og vanilje frosting er en lækker kombination og vanilje frostingen er også let at lave.

cc

Opskriften på chokolade cupcakes ses længere nede. Opskriften på vanilje frosting, får du her.

Sådan pynter du dine cupcakes med frosting

Når du vil pynte dine cupcakes med den perfekte frosting eller topping, er det vigtigt, at du anvender den korrekte tyl og min favorittyl er  helt klart Wilton nr. 1M, som jeg anvender mest til cupcake frosting. Den laver nemt en flot, tyk hvirvel, der ser meget ensartet ud. Jeg har et sæt med forskellige tyller fra firmaet Wilton, hvor 1M og en hel masse andre fantastiske tyller er inkluderet. En anden mulighed for at udsmykke dine cupcakes er at bruge Wilton nr. 2A, (som også er med i min samling af tyller), den er perfekt, hvis du vil have en top af frosting ovenpå dine cupcakes, men uden en hvirvel. Der findes også mange søde muffins papirforme, der kan give dine cupcakes et ekstra pift, når du serverer dem. Du kan evt. have glæde af at kikke på denne youtube video hvis du vil lære mere om cupcake frosting.

SE OGSÅ: De vigtigste redskaber til at lave cupcakes og muffins

Tips:
 • Det er vigtigt, at æggene har stuetemperatur. Hvis det skal gå stærkt, kan du lægge dem i en skål med varmt vand i 5-10 minuter.
 • Brug en mild mørk chokolade af god kvalitet – f.eks. Callebaut eller Valrhona, hvis du vil være sikker på at få et godt resultat.
 • Hvis du vil bage mini cupcakes i stedet, rækker opskriften til  30 mini cupcakes. De skal have ca. 10 minutter ved 175 grader.
 • Du kan opbevare dine cupcakes i en lufttæt beholder ved stuetemperatur eller i køleskabet i op til 3 dage. De kan fryses ned. Holdbarhed i fryser: 2 måneder.
Klassisk chokolade cupcake med vanilje frosting
Author:
En klassisk chokolade cupcake. Nem at lave og smager dejligt. Opskriften giver 12-14 cupcakes.
Ingredients
 • 45 gram kakaopulver
 • 95 gram mel
 • 1/2 tsk natron
 • 3/4 tsk bagepulver
 • 1/4 tsk salt
 • 2 store æg (stuetemperatur)
 • 100 gram sukker
 • 100 gram farin
 • 80 ml vegetabilsk olie (f.eks. solsikkeolie)
 • 2 tsk vaniljeekstrakt
 • 120 ml kærnemælk
Instructions
 1. Forvarm ovnen til 175 grader.
 2. Kom muffins papirforme i en muffinsform.
 3. Rør kakaopulver, mel, natron, bagepulver og salt sammen i en skål og sæt den til side
 4. I en anden skål rører du æg, sukker, farin, olie og vaniljeekstrakt sammen indtil det har en cremet konsistens
 5. Hæld halvdelen af æg/sukker-blandingen ned i skålen med kakaopulveret, mel osv. Tilsæt halvdelen af kærnemælken og rør det forsigtigt sammen. Rør ca. 5 gange.
 6. Gentag med resten af ingredienserne og rør indtil de lige er blandet sammen, du skal endelig ikke røre ret meget. Dejen vil være tynd i konsistensen.
 7. Fordel dejen i muffinsformene, der er til ca. 14 cupcakes. Fyld formene halvt op.
 8. Bages i ca. 18-19 minutter. Pas på ikke at give dem for længe, de må ikke blive tørre. Tjek om der kommer dej med op hvis du stikker en kødnål eller tandstik ned i dem. Der må godt hænge et par krummer ved tandstikken.
 9. Lad dem køle helt af inden du pynter dem.

Forskel på cupcakes og muffins?

Nu taler jeg om cupcakes her, mens mange bruger ordet “muffins”. Ofte vil en cupcake være mere “kageagtig” og pyntet med smørcreme, hakket chokolade eller andet, mens en muffin regnes for mere “sund” og “brødagtigt”. Forskellen kan dog være svær at få øje på, hvis man læsser sin muffin med chokolade, glasur eller lign. 😉