Min bedste opskrift på hvid chokolade frosting

Dette er en super lækker hvid chokolade frosting, som smager dejligt sammen med chokolade cupcakes (kan man nogensinde blive træt af chokolade?)

hvid chok frost

Du kan bruge denne frosting (smørcreme) til mange forskellige typer cupcakes, men min favorit er nu at kombinere den med chokolade cupcakes – men den vil også være perfekt sammen med jordbær cupcakes, hindbær cupcakes eller vanilje cupcakes.

Vigtigt: Brug en hvid chokolade af god kvalitet – f.eks. Callebaut, hvis du vil være sikker på at få et godt resultat – du skal ikke bruge hvide candy melts.

Sådan pynter du dine cupcakes med frosting

Når du vil pynte dine cupcakes med en flot frosting eller topping, er det vigtigt, at du anvender den korrekte tyl og min favorittyl er  helt klart Wilton nr. 1M, som er den, jeg anvender mest til cupcake frosting. Den laver nemt en flot, tyk hvirvel, der ser meget ensartet ud. Jeg har et sæt med forskellige tyller fra firmaet Wilton, hvor 1M og en hel masse andre fantastiske tyller er inkluderet. En anden mulighed for at udsmykke dine cupcakes er at bruge Wilton nr. 2A, (som også er med i min samling af tyller), den er perfekt, hvis du vil have en top af frosting ovenpå dine cupcakes, men uden en hvirvel. Der findes også mange søde muffins papirforme, der kan give dine cupcakes et ekstra pift, når du serverer dem. Du kan evt. have glæde af at kikke på denne youtube video hvis du vil lære mere om cupcake frosting.

SE OGSÅ: De vigtigste redskaber til at lave cupcakes og muffins

Opskrift på hvid chokolade frosting

Opskrift på hvid chokolade frosting
Author:
Lækker hvid chokolade frosting (smørcreme). Brug den til at dekorere dine cupcakes.
Ingredients
 • 170 g hvid chokolade, smeltet og let afkølet (god kvalitetschokolade)
 • 230 g usaltet smør, blødgjort til stuetemperatur
 • 240 g sukker
 • 60 ml piskefløde
 • 1 tsk vaniljeekstrakt
 • ¼ tsk salt
Instructions
 1. Hak den hvide chokolade og smelt den over et vandbad.
 2. Pisk blødgjort smør i cirka 3-4 minutter, indtil det er cremet i konsistensen, (hvis muligt, er det en fordel at lave smørcremen med en røremaskine)
 3. Tilsæt sukker lidt ad gangen imens du fortsat pisker.
 4. Tilsæt den hvide chokolade, som er smeltet, men let afkølet. Pisk i et par minutter til blandingen har en cremet konsistens.
 5. Imens du fortsat pisker, tilsættes sukker, fløde, vaniljeekstrakt og salt.
 6. Pisk ved høj hastighed i et minuts tid.