Det er juni, det er sommer og det er sæson for rabarber. Det skal da udnyttes! Så her får du opskriften på en dejlig rabarberkage.
Min mand og jeg overtog fornyligt et oldgammelt sommerhus, som ligger midt i den idylliske og hyggelige gamle by, Ærøskøbing i det sydfynske øhav. Bag det gamle hus ligger en lille have, som er frygtelig forsømt og det eneste som virkelig trives er skvalderkål, en kæmpe hortensia og så rabarber.
Men alle de rabarber skulle da bruges til noget fornuftigt, så da vi var i sommerhus sidste weekend plukkede jeg et ordentlig bundt og lavede en rigtig lækker kage. Du kan se opskriften nederst i indlægget.
Rababerkage – sådan gør du:
Start med at forvarme ovnen til 175 grader (almindelig over/under varme).
Pisk æg og rørsukker til det er lyst og skummende. Jeg bruger en køkkenmaskine, så mine arme ikke kommer på overarbejde 😉 Tilsæt dernæst stykker af blødt smør og rør det grundigt sammen.
I en anden skål blander du mel, kartoffelmel, bagepulver og vaniljesukker. Derefter vender du forsigtigt mel-blandingen sammen med æg/sukker/smør blandingen
SE OGSÅ: Anmeldelse og test af de 3 bedste køkkenmaskiner til kager og bagning
Rens og snit rabarberne i små stykker og vend dem forsigtigt ned i dejen
Smør en springform på ca. 20 cm i diameter. Jeg plejer også at fore formen med stykker af bagepapir, da jeg så er sikker på at kagen er let at få ud af formen uden den går i stykker.
Kom dejen ned i formen og bag kagen ved 175 grader i ca. 40-45 minutter.
Og færdig 🙂
- 2 æg
- 175 gram rørsukker
- 150 gram blødt smør
- 175 gram mel
- 1,5 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk kartoffelmel
- 350 gram rabarber
- Forvarm ovnen til 175 grader (almindelig over/under varme).
- Pisk æg og sukker til det er lyst og skummende. Brug evt. røremaskine.
- Tilsæt stykker af blødt smør og rør det grundigt sammen med de piskede æg og sukker.
- Bland mel, kartoffelmel, bagepulver og vaniljesukker sammen i en anden skål
- Vend forsigtigt mel-blandingen sammen med æg/sukker/smør blandingen
- Rens og snit rabarberne i små stykker (ca. 1-2 cm afhængig af tykkelsen)
- Vend forsigtigt rabarber stykkerne ned i dejen
- Smør en springform på ca. 20 cm i diameter.
- Kom dejen ned i formen og bag kagen ved 175 grader i ca. 40-45 minutter.
- Nydes gerne lun med flødeskum