Opskrift på en rigtig lækker rabarbertrifli

Her får du en nem og lækker opskrift på rabarber trifli

rabarber trifli

Juni er sæson for rabarber og jeg er så glad for rabarber, at jeg vist nærmest kører sommertema med rabarber her på bloggen i øjeblikket 🙂

En rabarber trifli består af 4 elementer som tilsammen udgør en kombi, der bare smager yums!

1. Rabarber

2. Makroner

3. Vaniljecreme – du kan lave din egen, det smager bedst, eller du kan hoppe over hvor gærdet er væltet og købe et brev med cremepulver til lagkager i et supermarked, hvis det skal gå stærkt 😉

4. Flødeskum

Sådan gør du – rabarbertrifli

(Se også opskrift nederst i artiklen)

Rabarber

Rens rabarberne og skær dem i mindre stykker på ca. 2 cm. Flæk vanillestangen og skrab kornene ud med en lille kniv. Kom rabarberne op i en gryde sammen med rørsukker, vanilje og vaniljestangen. Vent til blandingen koger. Skru ned og lad det simre i ca. 15-20 minutter. Sæt det derefter til at køle af.

ra2

Vaniljecreme

Flæk en vaniljestang og skrab kornene ud med en lille kniv.

Pisk æggeblommer, sukker, maizena og mælk sammen. Kom derefter vaniljekorn og vaniljestang op i æggemassen.

Lyse bunde 1

Kom cremen op i en gryde og bring cremen i kog, mens du pisker konstant. Når cremen koger, skal du tage gryden væk fra kogepladen.

Køl cremen ned og tag vaniljestangen op. Pisk flødeskummet let og vend den i cremen.

Udover flødeskum til vaniljecremen, skal du piske 2,5 dl piskefløde til flødeskum i en skål for sig.

Kom rabarberne op i dessertglas eller en skål. Tilsæt knuste makroner, vaniljecremen og tilsidst flødeskummet.

Opskrift på en rigtig lækker rabarbertrifli
 
Lækker trifli. Rækker ca. til 6 personer
Forfatter:
Ingredienser
  • 450 gram rabarber
  • 150 gram rørsukker
  • 1 vaniljestang
  • 2,5 dl piskefløde
  • Et par håndfulde makroner
  • Vaniljecreme:
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk maizena majsstivelse
  • 2,5 dl sødmælk
  • ½ vaniljestang
  • 2 dl piskefløde
Beskrivelse
  1. Rens rabarberne og skær dem i mindre stykker på ca. 2 cm.
  2. Flæk vanillestangen og skrab kornene ud med en lille kniv.
  3. Kom rabarberne op i en gryde
  4. Tilsæt rørsukker, vanilje og vaniljestangen
  5. Bringes i kog. Skru ned og lad det simre i ca. 15-20 minutter. Sæt det derefter til at køle af.
  6. Fjern vaniljestangen
  7. Sådan laver du cremen:
  8. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en lille kniv.
  9. Pisk æggeblommer, sukker, maizena og mælk sammen.
  10. Kom vaniljekorn og vaniljestang op i æggemassen.
  11. Bring cremen i kog mens du pisker konstant. Når cremen koger skal du tage gryden væk fra kogepladen.
  12. Køl cremen ned og tag vaniljestangen op.
  13. Pisk flødeskummet let og vend den i cremen.
  14. Kom rabarberblandingen op i en skål eller dessertglas
  15. Tilsæt knuste makroner
  16. Kom vaniljecremen ovenpå
  17. Pisk flødeskummet af de 2,5 dl piskefløde og kom det på toppen