Chokolade cupcakes med appelsin frosting

Bløde og smagfulde chokolade cupcakes pyntet med en flot appelsin smørcreme

I dag får du en lækker opskrift på chokolade cupcakes med appelsin smørcreme / frosting. De smager bare mums! 🙂

Sådan gør du – Chokolade cupcakes med appelsin smørcreme

Se opskriften nederst i indlægget.

Dette er en af mine yndlings chokolade cupcakes – de er bløde og svampede og lette på en gang.

Du starter med at forvarmen ovnen til 175 grader. Kom muffins papirforme i en muffinsform.
Så skal du røre kakaopulver, mel, natron, bagepulver og salt sammen i en skål og i en anden skål rører du æg, sukker, farin, olie og vaniljeekstrakt sammen indtil det har en cremet konsistens.

Så hælder du halvdelen af æg/sukker-blandingen ned i skålen med kakaopulveret, mel osv.  Herefter tilsætter du halvdelen af kærnemælken og rører det forsigtigt sammen. Rør ca. 5 gange.
Gentag med resten af ingredienserne og rør indtil de lige er blandet sammen, du skal endelig ikke røre ret meget.
Nu skal du fordele dejen i muffinsformene, der er til ca. 14 cupcakes. Du skal kun fylde formene halvt op. De skal bage i ca. 18-19 minutter eller til der ikke kommer dej med op når du stikker en tandstik i dem.

Sådan laver du appelsin frosting / smørcreme

Kom blødt smør og flormelis i en skål og pisk det sammen på en røremaskine eller køkkenmaskine. Tilføj piskefløde mens du fortsætter med at piske. Tilføj appelsinessens og orange madfarve eller pastafarve mens du fortsat pisker. (Du behøver ikke tilføje madfarve / pastafarve, men din frosting får en flottere og mere “appelsin-agtig” farve, hvis du kommer det i).

Sådan pynter du dine cupcakes med frosting

Når du skal pynte dine chokolade cupcakes med appelsin frosting eller smørcreme, skal de først være kølet helt af. Kom din appelsin smørcreme op i en sprøjtepose med en tyl på. Her er det vigtigt, at du anvender den korrekte tyl og min favorittyl er  helt klart Wilton nr. 1M, som jeg altid anvender til cupcake frosting. Den laver nemt en flot, tyk hvirvel, der ser meget ensartet ud. Jeg har et sæt med forskellige tyller fra firmaet Wilton, hvor 1M og en hel masse andre fantastiske tyller er inkluderet. En anden mulighed for at udsmykke dine cupcakes er at bruge Wilton nr. 2A, (som også er med i samlingen af tyller), den er perfekt, hvis du vil have en top af frosting ovenpå dine cupcakes, men uden en hvirvel. Der findes også mange søde muffins papirforme, der kan give dine cupcakes et ekstra pift, når du serverer dem. Du kan evt. have glæde af at kikke på denne youtube video hvis du vil lære mere om cupcake frosting.

SE OGSÅ: De vigtigste redskaber til at lave cupcakes og muffins

Tips:

  • Det er vigtigt, at æggene har stuetemperatur. Hvis det skal gå stærkt, kan du lægge dem i en skål med varmt vand i 5-10 minutter.
  • Hvis du vil bage mini cupcakes i stedet, rækker opskriften til  30 mini cupcakes. De skal have ca. 10 minutter ved 175 grader.
  • Du kan opbevare dine cupcakes i en lufttæt beholder ved stuetemperatur eller i køleskabet i op til 3 dage. De kan fryses ned. Holdbarhed i fryser: 2 måneder.
  • Jeg bruger appelsin essens til smørcremen, da det smager kraftigere end alm. saft
Chokolade cupcakes med lækker appelsin frosting
 
Lækre chokolade cupcakes med appelsin smørcreme / frosting. Opskriften rækker til 14 cupcakes.
Forfatter:
Ingredienser
  • 45 gram kakaopulver
  • 95 gram mel
  • ½ tsk natron
  • ¾ tsk bagepulver
  • ¼ tsk salt
  • 2 store æg (stuetemperatur)
  • 100 gram sukker
  • 100 gram farin
  • 80 ml vegetabilsk olie (f.eks. solsikkeolie)
  • 2 tsk vaniljeekstrakt
  • 120 ml kærnemælk
  • Appelsin frosting:
  • 230 gram smør
  • 500 gram flormelis
  • 4 tsk piskefløde
  • 1 tsk appelsin essens
  • Orange pastafarve
Beskrivelse
  1. Forvarm ovnen til 175 grader.
  2. Kom muffins papirforme i en muffinsform.
  3. Rør kakaopulver, mel, natron, bagepulver og salt sammen i en skål og sæt den til side
  4. I en anden skål rører du æg, sukker, farin, olie og vaniljeekstrakt sammen indtil det har en cremet konsistens
  5. Hæld halvdelen af æg/sukker-blandingen ned i skålen med kakaopulveret, mel osv. Tilsæt halvdelen af kærnemælken og rør det forsigtigt sammen. Rør ca. 5 gange.
  6. Gentag med resten af ingredienserne og rør indtil de lige er blandet sammen, du skal endelig ikke røre ret meget. Dejen vil være tynd i konsistensen.
  7. Fordel dejen i muffinsformene, der er til ca. 14 cupcakes. Fyld formene halvt op.
  8. Bages i ca. 18-19 minutter. Pas på ikke at give dem for længe, de må ikke blive tørre. Tjek om der kommer dej med op hvis du stikker en kødnål eller tandstik ned i dem. Der må godt hænge et par krummer ved tandstikken.
  9. Lad dem køle helt af inden du pynter dem.
  10. Appelsin frosting:
  11. Kom smør og flormelis i en skål og pisk det sammen med en røremaskine eller køkkenmaskine. Tilføj piskefløde mens du fortsætter med at piske.
  12. Tilføj appelsin ekstrakt og orange madfarve eller pastafarve mens du fortsat pisker.