Hindbær citron cupcakes

Opskrift på en lækker svampet citron cupcake som er toppet med en cremet hindbær frosting. Nem og hurtig at lave og smager skønt.

hi cc

Hvis jeg kunne spise disse cupcakes hver dag og der fandtes en magisk pille, så jeg ikke tog på af det, så ville jeg helt klart spise disse cupcakes hele tiden 😉

pi cc

Denne citron cupcake er let at lave og passer perfekt til sommer i haven, som dessert efter grillmad eller til en picnic i skoven. Frisk og lækker. Hindbær og citron passer bare godt sammen – ja som kaffe og chokolade eller som ost og rødvin eller.. ja du forstår hvad jeg mener 😉

Du kan se opskriften lidt længere nede i indlægget og den lækre hindbær frosting kan du se her. Husk endelig friske hindbær til pynt.

Sådan pynter du dine cupcakes med frosting

Når du vil pynte dine cupcakes med den perfekte frosting eller topping, er det vigtigt, at du anvender den korrekte tyl og min favorittyl er  helt klart Wilton nr. 1M, som jeg anvender mest til cupcake frosting. Den laver nemt en flot, tyk hvirvel, der ser meget ensartet ud. Jeg har et sæt med forskellige tyller fra firmaet Wilton, hvor 1M og en hel masse andre fantastiske tyller er inkluderet. En anden mulighed for at udsmykke dine cupcakes er at bruge Wilton nr. 2A, (som også er med i min samling af tyller), den er perfekt, hvis du vil have en top af frosting ovenpå dine cupcakes, men uden en hvirvel. Der findes også mange søde muffins papirforme, der kan give dine cupcakes et ekstra pift, når du serverer dem. Du kan evt. have glæde af at kikke på denne youtube video hvis du vil lære mere om cupcake frosting.

SE OGSÅ: De vigtigste redskaber til at lave cupcakes og muffins

Opskrift på hindbær citron cupcakes

Hindbær citron cupcakes
Author:
Ingredients
 • 115g usaltet smør, husk det skal være blødt inden du bruger det.
 • 200 g sukker
 • 2 store æg
 • 2 tsk vaniljesukker
 • 190g mel
 • 2 tsk bagepulver
 • 1/2 tsk salt
 • 120 ml mælk
 • Frisk saft af to mellemstore citroner
Instructions
 1. Forvarm ovnen til 175 grader. (Almindelig varme, ikke varmluft)
 2. Kom muffinspapirforme i en muffinspande.
 3. Pisk smør og sukker sammen indtil det får en cremet konsistens. Husk at smørret skal være ret blødt inden du starter. Du kan bruge en el-pisker eller en røremaskine.
 4. Pisk i ca. 2-3 minutter.
 5. Tilføj æg og vaniljesukker og pisk i ca. 2 minutter.
 6. I en anden skål rører du mel, bagepulver og salt sammen.
 7. Bland derefter de tørre ingredienser sammen med de våde ingredienser ad 3 omgange. Dvs. tilføj en tredjedel af melblandingen til smør- og ægblandingen, rør sammen med hånden eller røremaskine på langsomme omdrejninger, tilføj endnu en tredjedel, rør sammen igen osv.
 8. Tilsæt til sidst mælk og citronsaft. Rør det forsigtigt sammen med dejen indtil det lige er blandet, men rør ikke for længe.
 9. Fordel dejen i de 12 muffinsforme. De skal være ¾ del fyldte.
 10. Bages i 20 minutter ved 175 grader. Se til dem efter 18 minutter. Du kan bruge en strikkepind, tandstik eller kødnål til at tjekke om der hænger dej ved.
 11. Lad dem køle helt af inden du pynter dem.
 12. Opbevar dine cup cakes i en lufttæt beholder ved stuetemperatur i max 1 dag. Kan opbevares i køleskab i op til 4 dage

Tips:

Det er vigtigt, at æggene har stuetemperatur. Hvis det skal gå stærkt, kan du lægge dem i en skål med varmt vand i 5-10 minuter.

Disse cupcakes kan fryses ned (uden frosting). Holdbarhed i fryser: 2 måneder. Når du skal bruge dem skal de optøs natten over i køleskab. Lad dem få stuetemperatur inden du dekorerer dem med frosting og serverer dem.