Masser af saftige blåbær gør disse hjemmebagte scones helt fantastiske! De er svampede og lækre og meget bedre end dem, du kan købe hos bageren.
Disse amerikanske scones smager rigtig godt og er nok mere kageagtige end de engelske scones.
Hvis en scone skal laves rigtigt, skal den smelte på tungen og være blød, lækker og svampet i konsistensen og forhåbentlig vil du synes at det her er nogle af de bedste scones, du har smagt.
Hemmeligheden bag de perfekte scones er at bruge frossen smør, som du river ned i dejen (8 skefulde). Når smørret smelter frigives damp og det skaber små luftlommer, som gør dine scones luftige indvendigt og sprøde på ydersiden – mums!
En anden vigtig ting, er at undgå at røre alt for meget i dejen. Du starter med at blande mel med det frosne smør. Herefter vendes resten af ingredienser ned i dejen, men du skal være meget forsigtig og ikke røre ret længe i den.
God fornøjelse 🙂
- 250 g mel (husk at veje præcist af)
- 100 g sukker
- 2 1/2 tsk bagepulver
- 1/2 tsk stødt kanel
- 1/2 tsk salt
- 115 g usaltet smør, frosset
- 120 ml piskefløde
- 1 stort æg
- 1 tsk vaniljeekstrakt
- 200 g blåbær (friske eller frosne, hvis de er frosne, skal du ikke tø dem op)
- Evt. glasur
- Forvarm ovnen til 200 grader. Kom bagepapir på en bageplade.
- I en stor skål pisker du mel, sukker, bagepulver, kanel og salt sammen.
- Riv det frosne smør (jeg brugte et rivejern, men du kan også anvende en foodprocessor)
- Kom smørret i mel-blandingen og bland det forsigtigt sammen med dine fingre eller en ske indtil det ligner groft mel.
- I en anden skål, piskes fløde, æg og vaniljeekstrakt sammen.
- Hæld det over mel-blandingen og vend det forsigtigt sammen med mel-blandingen med en dejskraber.
- Vend langsomt og forsigtigt blåbærrene i dejen.
- Form forsigtigt dejen til en kugle (kom lidt mel på hænderne).
- Læg kuglen på bagepladen og jævn den ud med fingrene, så den bliver mere flad og ca. 20 cm i diameter
- Skær den i 8 lige store stykker (ligesom hvis du skærer en lagkage ud). Sørg for at der er et lille mellemrum mellem stykkerne
- Bag dine scones i 20-25 minutter eller indtil de er let gyldne. Bages på den midterste bageplade.
- Lad dem køle af et par minutter.
- Kom lidt glasur på toppen, hvis du synes
- Scones bør spises med det samme, da de hurtigt kan blive lidt tørre.
- De kan fryses i op til 3 måneder. Optøes natten over i køleskabet og lunes før de spises.