Chokolade cupcakes med hvid chokolade frosting

Lækre hjemmelavede chokolade cupcakes. Dekoreret med cremet hvid chokolade frosting og et drys chokolade på toppen

hvid cho

Elsker du hvid chokolade? Eller elsker du bare chokolade i det hele taget? Jeg er sådan set vild med chokolade uanset om den er hvid eller mørk og her får du en lækkerbisken, der har det hele, guf 🙂

Denne chokolade cupcake er svampet og blød og smager dejligt. Jeg kan dog anbefale, at du bruger en mild mørk chokolade af god kvalitet – f.eks. Callebaut eller Valrhona til dine cupcakes, hvis du vil være sikker på at få et godt resultat.

Man kan kombinere disse chokolade cupcakes med mange typer af frosting, men de smager fantastisk sammen med en hvid chokolade frosting – tyk og cremet og ekstremt lækker 🙂

hvid chok frost

Sådan pynter du dine cupcakes med frosting

Når du vil pynte dine cupcakes med den perfekte frosting eller topping, er det vigtigt, at du anvender den korrekte tyl og min favorittyl er  helt klart Wilton nr. 1M, som jeg anvender mest til cupcake frosting. Den laver nemt en flot, tyk hvirvel, der ser meget ensartet ud. Jeg har et sæt med forskellige tyller fra firmaet Wilton, hvor 1M og en hel masse andre fantastiske tyller er inkluderet. En anden mulighed for at udsmykke dine cupcakes er at bruge Wilton nr. 2A, (som også er med i min samling af tyller), den er perfekt, hvis du vil have en top af frosting ovenpå dine cupcakes, men uden en hvirvel. Der findes også mange søde muffins papirforme, der kan give dine cupcakes et ekstra pift, når du serverer dem. Du kan evt. have glæde af at kikke på denne youtube video hvis du vil lære mere om cupcake frosting.

SE OGSÅ: De vigtigste redskaber til at lave cupcakes og muffins

Nå men ikke mere snak, lad os så komme igang med at bage! 😉 Opskriften på den hvide chokolade frosting (smørcreme) finder du her.

Chokolade cupcakes med hvid chokolade frosting
Author:
Lækre cupcakes. 1 portion giver ca. 12 stk. Bages i 18 min.
Ingredients
 • 115g smør (usaltet)
 • 60 gram chokolade af god kvalitet, hakket
 • 40 gram kakaopulver
 • 95 gram mel (vej præcist af)
 • 1/2 tsk natron
 • 3/4 tsk bagepulver
 • 1/4 tsk salt
 • 2 store æg, skal have stuetemperatur
 • 100 gram sukker
 • 50 gram farin
 • 1 tsk vaniljeekstrakt
 • 120 ml kærnemælk
 • Valgfrit: 100 gram chokoladeknapper eller små chokoladestykker til at drysse på dine cupcakes som pynt.
Instructions
 1. Forvarm ovnen til 175 grader (almindelig over / undervarme)
 2. Kom muffins papirforme i en muffinsform.
 3. Kom de 60 gram hakket chokolade og smørret op i en kasserolle og smelt ved lav varme, mens du rører i det, så det ikke brænder på.
 4. Rør indtil det har en jævn konsistens. Tag kasserollen af varmen og hæld smør- og chokoladeblandingen op i en skål, hvor du lader det køle lidt af.
 5. I en anden skål, rører du kakaopulver, mel, natron, bagepulver og salt sammen indtil det er helt blandet.
 6. Tag en ny skål og pisk æg, sukker, farin og vaniljeekstrakt sammen indtil det har en cremet konsistens. Brug en håndmikser eller en røremaskine.
 7. Tilsæt smør- og chokoladeblandingen og pisk til det har en jævn konsistens.
 8. Tilsæt halvdelen af mel-blandingen og derefter halvdelen af kærnemælken og rør det forsigtigt sammen.
 9. Gentag og tilsæt først resten af mel-blandingen og derefter resten af kærnemælken.
 10. Rør det forsigtigt sammen til det lige akkurat er blandet sammen, lad være med at røre ret længe.
 11. Dejen vil være meget tyk, det er meningen.
 12. Fordel dejen i muffinsformene, der er til ca. 12 cupcakes.
 13. Bages i ca. 18 minutter. Pas på ikke at give dem for længe, de må ikke blive tørre. Tjek om der kommer dej med op hvis du stikker en kødnål eller tandstik ned i dem. Der må godt hænge et par krummer ved tandstikken.
 14. Lad dem køle helt af inden du pynter dem med den hvide chokolade frosting / smørcreme.
 15. Du kan opbevare dine cupcakes i en lufttæt beholder ved stuetemperatur i op til 3 dage og i køleskabet i op til en uge. Cupcakes skal på køl, hvis du har pyntet dem med frosting.
Tip:
Hvis dine æg hurtigt skal have stuetemperatur, kan du lægge dem i en skål med varmt vand i 5-10 min.

Forskel på cupcakes og muffins?

Nu taler jeg om cupcakes her, mens mange bruger ordet “muffins”. Ofte vil en cupcake være mere “kageagtig” og pyntet med smørcreme, hakket chokolade eller andet, mens en muffin regnes for mere “sund” og “brødagtigt”. Forskellen kan dog være svær at få øje på, hvis man læsser sin muffin med chokolade, glasur eller lign. 😉