Dette er en rigtig lækker mousse, som du kan bruge som fyld i en fødselsdagslagkage eller i en festkage med fondant. Jeg har prøvet opskriften flere gange og den er rigtig god.
Du kan se opskriften på Baileys mousse nederst i indlægget.
STIV MOUSSE = SUCCES
Det er meget vigtigt at moussen bliver stiv nok! Det kan nemlig udvikle sig katastrofalt, hvis moussen ikke er stiv og begynder at skvatte sammen fordi det betyder, at den langsomt siver ud mellem bundene og får overtrækket til at bule ligesom en delle på midten af kagen – super skidt lige midt i festen..
Det er derfor meget vigtigt, at du kommer den rette mængde husblas i din Baileys mousse og lader den hærde op inden du serverer kagen. Alternativt kan man købe professionelle fromagepulvere, de er meget simple at anvende, de skal bare blandes med de øvrige ingredienser og så sikrer fromagepulveret, at moussen bliver tilstrækkelig stiv. Jeg bruger af og til neutral fromage i min mousse til fondantkager og jeg tilsætter så selv smag i form af bær, baileys, chokolade osv.
Baileys mousse – sådan gør du
Pisk fløden til flødeskum (piske let, den må ikke være på grænsen til smør! Du kan risikere at det skiller) og sæt flødeskummet i køleskabet mens du fortsætter
Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter.
Pisk æg og sukker meget grundigt til det er tykt, ligesom til en æggesnaps:
Hak den hvide chokolade fint og smelt den over vandbad. Du skal også hakke den mørke chokolade, men den skal IKKE smeltes.
Kram husblassen fri for det meste af vandet. Smelt husblassen i en kasserolle sammen med lidt af vandet, rør i det mens det smelter (det går stærkt).
Rør Baileys sammen med den smeltede husblas i en skål:
Tilsæt dernæst den smeltede hvide chokolade, rør Baileys-blandingen og æggeblandingen sammen og tilsæt den hakkede mørke chokolade:
Vend flødeskummet i blandingen og sæt moussen i køleskabet. Lad den sætte sig i nogle timer. Rør i den indimellem, så chokoladen ikke falder til bunds. (Lad gerne moussen stå i køleskabet et døgns tid, jeg plejer at vente mindst 6-8 timer) Herefter er den klar til at komme i kagen.
SE OGSÅ: Kageudstyr: Hvad har du brug for?
- 4 blade husblas
- 50 g hvid chokolade
- 1 dl Baileys
- 4 pasteurierede æggeblommer
- 2 spsk sukker
- 3 dl piskefløde
- 100 g mørk chokolade
- Pisk fløden til flødeskum (piske let, den må ikke være på grænsen til smør!) og sæt flødeskummet I køleskabet, mens du fortsætter
- Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter.
- Pisk æg og sukker meget grundigt til det er tykt.
- Hak den hvide chokolade fint og smelt den over vandbad.
- Kram husblassen fri for det meste af vandet.
- Smelt husblassen i en kasserolle sammen med lidt af vandet, rør i det mens det smelter
- Rør Baileys sammen med den smeltede husblas i en skål
- Tilsæt den smeltede hvide chokolade
- Rør chokolade/Baileys-blandingen og æggeblandingen sammen.
- Hak den mørke chokolade og vend det i.
- Vend flødeskummet i blandingen.
- Sæt moussen i køleskabet og lad den sætte sig i nogle timer – vent mindst 6-8 timer. Rør i den indimellem.