Lækker opskrift på ananasmousse

En frisk og lækker ananasmousse, du kan bruge som fyld i en fødselsdagslagkage, i festkager eller en bryllupskage.

ana

Moussen smager dejlig frisk og jeg har med held anvendt den i kombination med en chokolademousse, så jeg kom ananasmousse på den ene bund i en lagkage og chokomousse på den anden bund, det smagte skønt!  😀

Se opskriften nederst i indlægget.

STIV MOUSSE = SUCCES

Husk at det er meget vigtigt, at moussen bliver stiv nok, det kan nemlig udvikle sig til en ren katastrofe, hvis moussen ikke er stiv og begynder at skvatte sammen fordi det betyder, at den langsomt siver ud mellem bundene og får overtrækket til at bule ligesom en delle, der langsomt vokser. Ikke noget kønt syn!

Det er derfor meget vigtigt, at du kommer den rette mængde husblas i din ananas mousse og lader den hærde op inden du serverer kagen. Alternativt kan man købe professionelle fromagepulvere, de er meget simple at anvende, de skal bare blandes med ananasjuice og flødeskum (læs vejledning på pakken) og så sikrer fromagepulveret, at moussen bliver tilstrækkelig stiv. Jeg bruger af og til neutral fromage i min mousse til fondantkager og jeg tilsætter så selv smag i form af bær, frugtjuice, chokolade osv.

ANANASMOUSSE – SÅDAN GØR DU:

Pisk fløden til flødeskum (piske let, den må ikke være på grænsen til smør! Så skiller det).

Mousse2

Du kan enten bruge færdigkøbt ananasjuice af en god kvalitet eller lave din egen, hvis du har en juicemaskine (smager klart bedst – du skal ikke bruge stokken).

Ananas mousse

Tag din ananassaft og vend det med flødeskummet og vaniljesukker, stil det i køleskabet indtil det virker stift (du kan evt. give det en hurtig omgang med håndpiskeren igen, inden du sætter det i køleskabet)  Du kan også sætte det i fryseren i ca. 10 minutter.

Husblassen sættes i et glas eller en kande med koldt vand i ca. 10 minutter.

Mousse3

Pisk æggehvider og sukker indtil det er luftigt og hvidt, jeg anvender en røremaskine.

app2

Kram husblassen fri for vand og smelt den i en kasserolle sammen med citronsaft, rør i det mens det smelter (det går stærkt):

app4

Når blandingen med husblassen er smeltet, blandes den sammen med et par skefulde af flødeskummet med ananas saften. Når det er bladet godt sammen, vender du resten af ananas/flødeskummet ned i husblasblandingen

Vend dernæst æggehviderne ned i blandingen til sidst.

ana

Stil skålen med mousse i køleskabet i nogle timer eller gerne til dagen efter inden du fordeler den ud på kagebunden (jeg plejer at vente mindst 6-8 timer inden jeg anvender den).

Lækker opskrift på ananas mousse
Author: Karen
Mængden rækker til ca. 1 lag i kage på 25 cm i diameter, måske lidt mere.
Ingredients
 • 5 dl piskefløde
 • 1,5 dl ananas saft
 • 2 bærger pasteuriserede æggehvider
 • 50 g sukker
 • 1 tsk vanillesukker
 • 1 spsk citronsaft (saft af ca. ½ citron)
 • 4 blade husblas
Instructions
 1. Pisk fløden til flødeskum (piske let) og bland den med vaniljesukker og ananassaft, Pisk det evt. lidt mere. Sæt på køl til det virker stift
 2. Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 min.
 3. Pisk æggehvider og sukker til det er lyst og luftigt
 4. Kram husblas fri for vand og smelt den i kasserolle med citronsaft, køl af et øjeblik
 5. Bland husblassen og citronsaften sammen med et par skefulde af flødeskums/ananasblandingen
 6. Vend derefter resten af ananasblandingen med husblasblandingen
 7. Vend dernæst æggehviderne ned i blandingen
 8. Stil skålen med mousse i køleskabet i nogle timer inden du fordeler den ud på kagebundene (jeg plejer at vente mindst 6-8 timer inden jeg anvender den).