I dag får du en opskrift på Red Velvet cupcakes. Red Velvet kan både være en almindelig kage og anvendes til cupcakes. Men denne opskrift egner sig bedst til cupcakes.
Hvad er Red Velvet?
Red Velvet kage er en traditionel amerikansk kage, som smager rigtig godt. Kagen hedder “red velvet” pga. sin røde farve og kan vel nærmest beskrives som en dekadent chokoladekage mums.. men red velvet kan som sagt også anvendes til små lækre cupcakes.
Hvilken smørcreme kan du dekorere dine cupcakes med?
Til disse Red Velvet cup cakes har jeg lavet en swiss meringue smørcreme, men man kan også lave en ostecreme (det er samme type, du også kan komme ovenpå en gulerodskage)
Sådan pynter du dine cupcakes med frosting
Når du vil pynte dine cupcakes med den perfekte frosting eller topping, er det vigtigt, at du anvender den korrekte tyl og min favorittyl er helt klart Wilton nr. 1M, som jeg anvender mest til cupcake frosting. Den laver nemt en flot, tyk hvirvel, der ser meget ensartet ud. Jeg har et sæt med forskellige tyller fra firmaet Wilton, hvor 1M og en hel masse andre fantastiske tyller er inkluderet. En anden mulighed for at udsmykke dine cupcakes er at bruge Wilton nr. 2A, (som også er med i min samling af tyller), den er perfekt, hvis du vil have en top af frosting ovenpå dine cupcakes, men uden en hvirvel – som på disse Red Velvet cupcakes. Der findes også mange søde muffins papirforme, der kan give dine cupcakes et ekstra pift, når du serverer dem. Du kan evt. have glæde af at kikke på denne youtube video hvis du vil lære mere om cupcake frosting.
SE OGSÅ: De vigtigste redskaber til at lave cupcakes og muffins
Opskrift på Red Velvet cupcakes
- 450 gr. sukker
- 120 ml olie (vegetabilsk olie – raps eller solsikke)
- 2 æg
- 2,5 dl kærnemælk
- 2 tsk vaniljeekstrakt
- 2-3 spsk. rød frugtfarve (du kan også bruge 2 tsk rød pastafarve)
- 125 ml varmt vand
- 1 tsk hvidvinseddike
- 220 gram hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
- 2 spsk kakaopulver
- Forvarm ovnen til 165 grader (almindelig over / undervarme)
- Kom muffins papirforme i en muffinsform.
- Rør sukker og olie sammen i en stor skål, (Brug evt. en røremaskine).
- Tilsæt æggene og pisk indtil dejen er jævn.
- Tilsæt kærnemælk, vanilleekstrakt og frugtfarven. Rør forsigtigt sammen.
- Tilsæt det varme vand og eddiken
- Tilføj tilsidst sigtet hvedemel, bagepulver, salt og kakaopulver og rør det sammen.
- Fordel dejen i muffinsformene, der er til ca. 24 cupcakes. Fyld formene halvt op.
- Bages i ca. 18-20 minutter. Pas på ikke at give dem for længe, de må ikke blive tørre. Tjek om der kommer dej med op hvis du stikker en kødnål eller tandstik ned i dem. Der må godt hænge et par krummer ved tandstikken.
- Lad dem køle helt af inden du pynter dem.
- Du kan opbevare dine cupcakes i en lufttæt beholder ved stuetemperatur i op til 3 dage og i køleskabet i op til en uge.