Sådan laver du en lille sød marguerit

I denne ”how to” / vejledning forklarer jeg, hvordan du laver en lille marguerit i fondant eller gum paste.

marg1

Små margueritter kan være rigtig søde på fondantkager og de er meget nemme at lave.

Du skal bruge følgende:

Fondant eller gum paste i de ønskede farver
Tylosepulver, (kun, hvis du bruger fondant)
Pastafarve (kan være gul, lyserød etc.)
Marguerit udstikker, fx fra PME
Wilton Flower Impression Mat eller anden blomsterformer til blomstens midte
Duster med maizena mel
Skærebræt uden mønster eller non-stick board
Skummåtte
Rullepind
Balling værktøj
Pensler
Tandstik
Lim (edible glue)
Blomsterformer

mar10

Sådan gør du

1) Start med at farve fondanten eller gum pasten i den ønskede farve med pastafarve. (Margeritter er normalt hvide, gule, orange, røde, rosa eller creme-farvede). Husk: Hvis fondanten eller gum pasten ligger ude for længe ad gangen, så tørrer det og bliver ubrugeligt, så opbevar det i en lufttæt pose, når det ikke anvendes.

2) Ælt fondanten / gum pasten og tilfør en knivspids tylosepulver, så fondanten bliver nemmere at arbejde med, (hvis du anvender gum paste er det ikke nødvendigt med tylosepulver).

pæ3

3) Tag et non stick board / skærebræt og dust det lidt med din duster. Du skal også duste din rullepind lidt inden du starter og rul fondanten / gum pasten ud på boardet. Det skal rulles tyndt ud.

mar11

4) Udstik en blomst med din margerit udstikker. Kør rundt med udstikkeren, mens du presser hårdt ned på fondanten. På den måde får du lavet et rent snit, så der ikke hænger ekstra fondant fast på blomsten. Det er nemmest at udrulle et stort stykke fondant / gum paste og udstikke alle de blomster du skal bruge på én gang, men sørg for at dække dem med noget plastik hvis du ikke arbejder med dem et stykke tid.

mar12

5) Læg blomsten på en skummåtte og kør forsigtigt med dit balling værktøj fra blomstens midte og ud på hvert blad, så du tynder kronbladene lidt. Tag en tandstik eller skaftet af din pensel og pres ned 2-3 gange på hvert kronblad, så blomsten får aftegninger / årer.

mar7

6) Du skal nu lave blomstens midte. Der er 2 muligheder:

  •  Kom en lille sukkerperle i midten
  • Lav en gul midte af fondant

Gul midte af fondant

6a) Tag en Wilton Impression Mat og dust den lidt med din maizena duster. Tag dernæst en lille klump fondant og put den ned i formen på Wilton måtten og giv fondanten et let tryk.

Mar5

mar4

6b) Lim blomstens midte fast på margeritten med edible glue

mar3

Med sukkerperle i midten:

6c) Med den lille ball på dit balling værktøj laver du forsigtigt en fordybning i blomstens midte. Tag derefter lidt tylose-lim på en pensel og smør en lille smule lim i fordybningen med penslen. Placér en eller flere sukkerperler i midten af blomsten

Mar2

7) Læg blomsten i en malerbakke eller i en blomsterformer, så blomsten får lidt facon og ikke bliver helt flad, når den tørrer.

mar6

Og så er din margerit ved at være færdig. Lad den tørre i nogle timer inden du bruger den. Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål eller kommentarer til denne vejledning 🙂

marg1