Lækre græskar cupcakes med ostecreme

Nu er det efterår og man kan gøre andet med græskar end udskære dem – du kan lave super bløde og lækre græskar cupcakes. Her får du opskriften.

græs cc

Her kommer en lækker opskrift på græskar cupcakes – måske en idé til din Halloween fest? Dejen er let at lave og har en krydret smag af kanel. Der er en del olie i, som gør disse cupcakes virkelig bløde og svampede, dog uden, at de bliver fedtede.

Du kan toppe dine græskar cupcakes med en ostecreme, men en chokolade frosting er også en rigtig lækker mulighed.

Til denne opskrift kan du sagtens anvende indmaden fra de store orange græskar, som du udhuler og placerer foran døren, så går indmaden ikke til spilde. Kødet har en neutral smag. Jeg vil dog anbefale, at du bruger et Hokkaido græskar, som har en sød smag og ikke er så slasket som de store Halloween græskar. Du kan også anvende et Butternut squash, som smager sødt og har en nødeagtig smag.

Græskarpuré

Til dine cupcakes skal du anvende græskarpuré. Du skal bruge 230 gram græskarkød (uden kerner og skal). Skæres i mindre stykker og moses i blender / foodprocessor til en puré.

Her kommer opskriften på græskar cupcakes. Opskriften på ostecreme får du her og hvis du foretrækker en chokolade frosting kan den ses her.

Lav din egen pumpkin spice

Pumpkin spice er blevet et kæmpe hit i USA og du kan få alle mulige madvarer med pumpkin spice, f.eks. kan du købe Caffe Latte med pumpkin spice hos Starbucks.

Til pumpkin spice skal du bruge:

2 spsk stødt kanel
2 tsk stødt ingefær
1 1/2 tsk stødt allehånde
2 tsk stødt muskatnød
1 1/2 tsk stødt nellike

Rør forsigtigt krydderierne sammen i en lille skål eller bland dem i en frysepose. Din pumpkin spice kan opbevares i et krydderiglas eller rengjort syltetøjsglas.

Sådan pynter du dine cupcakes med frosting

Når du vil pynte dine cupcakes med den perfekte frosting eller topping, er det vigtigt, at du anvender den korrekte tyl og min favorittyl er  helt klart Wilton nr. 1M, som jeg anvender mest til cupcake frosting. Den laver nemt en flot, tyk hvirvel, der ser meget ensartet ud. Jeg har et sæt med forskellige tyller fra firmaet Wilton, hvor 1M og en hel masse andre fantastiske tyller er inkluderet. En anden mulighed for at udsmykke dine cupcakes er at bruge Wilton nr. 2A, (som også er med i min samling af tyller), den er perfekt, hvis du vil have en top af frosting ovenpå dine cupcakes, men uden en hvirvel. Der findes også mange søde muffins papirforme, der kan give dine cupcakes et ekstra pift, når du serverer dem. Du kan evt. have glæde af at kikke på denne youtube video hvis du vil lære mere om cupcake frosting.

SE OGSÅ: De vigtigste redskaber til at lave cupcakes og muffins

Opskrift på græskar cupcakes

Lækre græskar cupcakes med ostecreme
Author:
Ingredients
 • 220g mel, mål præcist af.
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 tsk natron
 • 1/2 tsk salt
 • 1 1/2 tsk stødt kanel
 • 1 tsk pumpkin spice (se længere nede)
 • 130g farin
 • 2 store æg
 • 230 gram græskar pure
 • 120 ml vegetabilsk olie (f.eks. solsikkeolie)
 • 80 ml mælk
 • 1 tsk vaniljeekstrakt
Instructions
 1. Forvarm ovnen til 175 grader.
 2. Kom muffins papirforme i en muffinsform. Opskriften giver ca. 14 stk, så de skal bages ad 2 omgange.
 3. Rør mel, natron, bagepulver, salt, kanel og pumpkin spice sammen i en skål og sæt den til side
 4. I en anden skål pisker du æg og farin sammen indtil det har en cremet konsistens.
 5. Tilsæt derefter græskarpuré, olie, mælk og vaniljeekstrakt og pisk indtil det er rørt sammen.
 6. Hæld de våde ingredienser (æg, farin osv.) ned i skålen med de tørre ingredienser (mel osv.) og rør det forsigtigt sammen indtil det lige er blandet sammen, du skal endelig ikke røre for længe.
 7. Fordel dejen mellem de 14 muffinsforme.
 8. Bages i ca. 17-18 minutter. Pas på ikke at give dem for længe, de må ikke blive tørre. Tjek om der kommer dej med op hvis du stikker en kødnål eller tandstik ned i dem. Der må godt hænge et par krummer ved tandstikken.
 9. Lad dine cupcakes køle helt af inden du kommer ostecreme eller chokolade frosting på.
 10. Opbevar dine cup cakes (uden frosting) i en lufttæt beholder ved stuetemperatur i max 1 dag.
 11. Kan opbevares i køleskab i op til 3 dage.
 12. Kan fryses ned i max 2 måneder. Optøs natten over i køleskab og sørg for at de får stuetemperatur før du dekorerer dem med frosting.
 13. (Når cupcakes er blevet pyntet med frosting (smørcreme) skal de altid opbevares på køl og kan ikke fryses).

 

Forskel på cupcakes og muffins?

Nu taler jeg om cupcakes her, mens mange bruger ordet “muffins”. Ofte vil en cupcake være mere “kageagtig” og pyntet med smørcreme, hakket chokolade eller andet, mens en muffin regnes for mere “sund” og “brødagtigt”. Forskellen kan dog være svær at få øje på, hvis man læsser sin muffin med chokolade, glasur eller lign. 😉