En lille sød vinterkage

Jeg synes, at der er så mange smukke kager med vintertema på nettet, så jeg fik lyst til at lave en vinterkage, måske kan du finde lidt inspiration?

vinter1

Bunde

Kagen er lavet med disse lyse bunde, denne kageopskrift er rigtig god til fondant kager, da den er nem at skære i bunde

Fyld

Fyldet er Baileys mousse på den ene bund og appelsinmousse på den anden bund, da det smager rigtig godt sammen og så har jeg smurt kagen op med chokolade ganache.

Overtræk og kanter på vinterkagen

Vinterkagen er overtrukket med fondant, som er farvet lyseblåt med pastafarve. Den blå farve er ikke æltet helt ind i fondanten, så får kagen et marmoreret udtryk.

Jeg har dækket kanten af vinterkagen med et sølvfarvet silkebånd, som er fastgjort med spiselig lim, da det er en nem og hurtig måde at lave en kant. Jeg anvender denne spiselige lim.

Kagepynt

Man burde jo nok ikke putte blomster på en vinterkage, da der jo ikke er særlig mange blomster om vinteren, men jeg kunne ikke lade være, da jeg elsker blomster.

Men jeg har primært lavet blomsterne i hvidt med lidt sneglimmer for ligesom at blive i vintertemaet 😉 Jeg har lavet  en lilla ranunkel og nogle små søde duftranker, samt et par småblomster

vinter6

vinter5

vinter2

For at forstærke vintertemaet lidt oven på alle blomsterne har jeg desuden pyntet kagen med snefnug med glitter pulverfarve, jeg har anvendt denne udstikker.

vinter3

vinter4