Opskrift på blåbærmousse

Her får du en opskrift på en dejlig blåbærmousse. Du kan bruge den som fyld i en fødselsdagslagkage eller i en festkage med fondant.

blå1

Jeg elsker at bruge bærmousse i lagkager  og der er  mange muligheder – hindbær, skovbær, brombær,  jordbær og her får du en opskrift på blåbærmousse.

Det er meget vigtigt at moussen bliver stiv nok, det kan nemlig udvikle sig til en ren katastrofe, hvis moussen ikke er stiv og begynder at skvatte sammen fordi det betyder, at den langsomt siver ud mellem bundene og får overtrækket til at bule ligesom en delle, der langsomt vokser. Ikke noget kønt syn!

Det er derfor meget vigtigt, at du kommer den rette mængde husblas i din blåbærmousse og lader den hærde op inden du serverer kagen. Alternativt kan man købe professionelle fromagepulvere, de er meget simple at anvende, de skal bare blandes med de øvrige ingredienser og så sikrer fromagepulveret, at moussen bliver tilstrækkelig stiv. Jeg bruger af og til neutral fromage i min mousse til fondantkager og jeg tilsætter så selv smag i form af bær, appelsinsaft, chokolade osv.

Se opskriften nederst i indlægget.

Blåbærmousse – sådan gør du:

Pisk fløden til flødeskum (piske let, den må ikke være på grænsen til smør, da du risikerer, at den skiller). Stil den i køleskabet, mens du fortsætter.

Mousse2

Bærrene koges i ca. 5 minutter (du må ikke bruge bærene i kagen uden at de har været kogt først!).

blå2

blå3

De kogte bær blandes med sukker og vaniljesukker. Lad blandingen køle af så den er lun. Jeg bruger dernæst en stavblender til at få gjort massen så jævn som mulig, så der ikke er for mange store bærstykker tilbage (pas på det ikke sviner over det hele!)

blå4

Husblassen sættes i et glas eller en kande med koldt vand i ca. 10 minutter. Kram den fri for vand bagefter.

Mousse3

Smelt husblassen i en kasserolle sammen med lidt af bærblandingen, rør i det mens det smelter (det går stærkt).

blå5

Når blandingen med husblassen er smeltet, blandes den sammen med resten af bærblandingen. Vend bagefter yoghurten ned i blandingen. Vend til sidst flødeskummet ned i blandingen.

blå6

Stil skålen med mousse i køleskabet i nogle timer inden du fordeler den ud på kagebunden (jeg plejer at vente mindst 6-8 timer inden jeg anvender den).

SE OGSÅ: Kageudstyr: Hvad har du brug for?

blå7

 

Opskrift på blåbærmousse
Author: Karen
Dejlig blåbærmousse. Brug den som fyld i en kage. Mængde mousse rækker til 1 lag i en kage på ca. 25 cm i diameter. Til en kage på ø28 skal du anvende opskriften 1½ gang og til en kage på ø30 skal du ca. fordoble mængden.
Ingredients
 • 250 gram blåbær (frosne eller friske)
 • 2 spsk. sukker
 • 2 tsk. vaniljesukker
 • 2 dl yoghurt naturel
 • 5 dl piskefløde (½ liter)
 • 4 blade husblas
Instructions
 1. Pisk fløden til flødeskum (pisk let og stil derefter i køleskab)
 2. Kog blåbærrene i 5 minutter
 3. Lad blåbærrene køle af så de er lune/halv-kolde.
 4. Bland de kogte bær med sukker og vaniljesukker.
 5. Sæt husblas i et glas eller en kande med koldt vand i ca. 10 minutter
 6. Kram husblassen fri for vand og smelt den i en kasserolle med et par skefulde af bærblandingen. Rør i det mens det smelter (det går stærkt).
 7. Når husblassen er smeltet, blandes den sammen med resten af bærblandingen.
 8. Vend yoghurten ned i blandingen.
 9. Vend dernæst flødeskummet ned i blandingen.
 10. Stil skålen med mousse i køleskabet i nogle timer inden du fordeler den ud på kagebundene (jeg plejer at vente 6-8 timer inden jeg anvender den).