Lækker opskrift på Lime mousse. Brug den f.eks. i en fødselsdagskage eller i en bryllupskage.
Jeg har fundet på denne opskrift på limemousse, som jeg afprøvede i går og den smager super godt. Jeg har tænkt mig at bruge den i en lagkage, hvor jeg kommer lime mousse på den ene bund og måske chokolade mousse eller Toblerone ganache på den anden. Det tror jeg bliver en ret lækker kombi 😀 Se opskriften nederst i indlægget.
STIV MOUSSE = SUCCES
Det er meget vigtigt at moussen bliver stiv nok, det kan nemlig udvikle sig katastrofalt, hvis moussen ikke er stiv og begynder at skvatte sammen fordi det betyder, at den langsomt siver ud mellem bundene og får overtrækket til at bule ligesom en delle, der langsomt vokser – meget skidt!
Det er derfor super vigtigt, at du kommer den rette mængde husblas i din limemousse og lader den hærde op inden du serverer kagen. Alternativt kan man købe professionelle fromagepulvere, de er meget simple at anvende, de skal bare blandes med de øvrige ingredienser og så sikrer fromagepulveret, at moussen bliver tilstrækkelig stiv. Jeg bruger af og til neutral fromage i min mousse til fondantkager og jeg tilsætter så selv smag i form af bær, limesaft, chokolade osv.
Limemousse – sådan gør du:
Pisk fløden til flødeskum (piske let, den må ikke være på grænsen til smør!). Stil den i køleskabet, mens du fortsætter.
Husblassen sættes i et glas eller en kande med koldt vand i ca. 10 minutter.
Pisk æggehvide og sukker sammen
Riv skallen af 4-5 økologiske / usprøjtede limefrugter, så du har ca. 2 teskefulde. Pres bagefter saften af de 4-5 limefrugter, så du har en dl saft.
Kram husblassen fri for vand og smelt det i limesaften (Husk at røre i husblassen mens det smelter, så det bliver en ensartet masse. Det går stærkt!)
Tilføj limeskallen, når husblassen er smeltet. Lad det køle lidt af, så det er håndlunt.
Tilsæt yoghurten til husblasblandingen og rør det sammen. Vend derefter æggehvide / sukker blandingen sammen med.
Vend tilsidst flødeskummet ned i blandingen.
Stil skålen med mousse i køleskabet i nogle timer inden du fordeler den ud på kagebunden (jeg plejer at vente mindst 6-8 timer inden jeg anvender den).
SE OGSÅ: Kageudstyr: Hvad har du brug for?
- 4 dl piskefløde
- 5 blade husblas
- 2 tsk revet skal af økologisk lime
- 1 dl lime saft (ca. 4-5 limefrugter, eller du kan bruge limesaft på flaske, fås i asiatiske supermarkeder)
- 2 bærger med pasteuriserede æggehvider – ca. 60-70 gram
- 2 dl yoghurt naturel
- 1 dl sukker
- Pisk fløden til flødeskum (pisk let og stil derefter i køleskab)
- Sæt husblas i et glas eller en kande med koldt vand i ca. 10 minutter
- Pisk æggehvider og sukker så det er let og luftigt
- Riv skallen af 4-5 limefrugter
- Pres saft af 4-5 limefrugter
- Kram husblassen fri for vand og smelt den i en kasserolle med limesaften. Rør i det mens det smelter (det går stærkt).
- Når husblassen og limesaft er smeltet sammen, blandes den sammen med limeskallen
- Lad det køle af til det er håndlunt og tilsæt yoghurt, samt æggehvide blandingen
- Vend dernæst flødeskummet ned i blandingen.
- Stil skålen med mousse i køleskabet i nogle timer inden du fordeler den ud på kagebundene (jeg plejer at vente 6-8 timer inden jeg anvender den).