Blåbær cupcakes med vanilje frosting

Lækre blåbær cupcakes med vanilje frosting. De smager dejligt og du vil elske denne opskrift, hvis du er blåbær fan.

Blå cc

I weekenden var vi til middag hos vores nabo og jeg havde lovet at medbringe lidt dessert og disse blåbær cupcakes var en stor succes. De er perfekte til forår og sommer, til afslapning i haven, efter grilmaden og til de lange lyse aftener.

blå1

Cupcakes dejen en helt grundlæggende vanilje cupcake dej, som man kan bruge til alt muligt forskelligt – du kan bruge den til vanilje cupcakes, eller med fyld af bær eller chokolade. Her har jeg anvendt den til blåbær cupcakes og jeg har puttet ekstra mange blåbær i opskriften, da bærrene gør cup cakes’ne ekstra saftige.

Jeg har dekoreret mine blåbær cupcakes med en vanilje frosting. Husk – hvis du vil lave en flot hvirvel ovenpå dine cupcakes,  skal du bruge en 1M tyl fra Wilton.

Sådan pynter du dine cupcakes med frosting

Når du vil pynte dine cupcakes med den perfekte frosting eller topping, er det vigtigt, at du anvender den korrekte tyl og min favorittyl er  helt klart Wilton nr. 1M, som jeg anvender mest til cupcake frosting. Den laver nemt en flot, tyk hvirvel, der ser meget ensartet ud. Jeg har et sæt med forskellige tyller fra firmaet Wilton, hvor 1M og en hel masse andre tyller er inkluderet. En anden mulighed for at udsmykke dine cupcakes er at bruge Wilton nr. 2A, (som også er med i min samling af tyller), den er perfekt, hvis du vil have en top af frosting ovenpå dine cupcakes, men uden en hvirvel. Der findes også mange søde muffins papirforme, der kan give dine cupcakes et ekstra pift, når du serverer dem. Du kan evt. have glæde af at kikke på denne youtube video hvis du vil lære mere om cupcake frosting.

SE OGSÅ: De vigtigste redskaber til at lave cupcakes og muffins

Opskrift på blåbær cupcakes

Blåbær cupcakes med vanilje frosting
Author:
Disse cupcakes smager super godt, de er luftige og søde med smag af vanilje og fyld af blåbær. Der er til 14 cupcakes.
Ingredients
 • 210g mel (husk at måle præcist af)
 • 1/2 tsk bagepulver
 • 1/4 tsk natron
 • 1/2 tsk salt
 • 115g usaltet smør, smeltet
 • 100g flormelis
 • 100g farin
 • 1 stort æg
 • 62g yoghurt eller creme fraiche (græsk eller almindelig yoghurt er fint)
 • 180 ml mælk
 • 2 tsk vaniljesukker eller en vaniljestang
 • 150g friske eller frosne blåbær (de skal ikke tø op, hvis du anvender frosne bær)
Instructions
 1. Forvarm ovnen til 175 grader. Kom muffins papirforme i en muffinsform. Der er til 14 cup cakes.
 2. Bland mel, bagepulver, natron og salt sammen i en stor skål.
 3. Smelt smørret i en kasserolle og tilsæt farin og flormelis. Pisk det sammen. Blandingen bliver tyk.
 4. Pisk æg, yoghurt, mælk og vaniljekorn grundigt sammen, evt. ved hjælp af en røremaskine.
 5. Rør de våde ingredienser sammen med de tørre ingredienser indtil der ikke er flere klumper.
 6. Tilsæt blåbær til sidst, vend dem meget forsigtigt ind i dejen.
 7. Fordel dejen i de 14 muffinsforme. Du er nødt til at bage dem ad to omgange.
 8. Bages i ca. 20-22 minutter eller indtil der ikke kommer dej med op, hvis du stikker en kødnål eller strikkepind ind i dem.
 9. Lad dem køle af inden du pynter dem.
 10. (Det tager 45 min. at tilberede disse cupcakes)
 11. Opbevar dine cup cakes (uden frosting) i en lufttæt beholder ved stuetemperatur i max 2 dage. Kan opbevares i køleskab i op til 3 dage. Kan fryses ned i max 2 måneder. Optøs natten over i køleskab og sørg for at de får stuetemperatur før du dekorerer dem med frosting. (Når cupcakes er blevet pyntet med frosting (smørcreme) skal de altid opbevares på køl).

Forskel på cupcakes og muffins?

Nu taler jeg om cupcakes her, mens mange bruger ordet “muffins”. Ofte vil en cupcake være mere “kageagtig” og pyntet med smørcreme, hakket chokolade eller andet, mens en muffin regnes for mere “sund” og “brødagtigt”. Forskellen kan dog være svær at få øje på, hvis man læsser sin muffin med chokolade, glasur eller lign. 😉